URGENT

🚨 Dos morts i diversos ferits en un atropellament massiu a Alemanya

Itàlia augmenta els contagis però redueix les morts: la xifra més baixa de fa setmanes

No es registraven unes xifres tan baixes des del passat 19 de març

Un operari de neteja pels carrer buits de Roma al carrer del colisseu
No es registraven unes xifres tan baixes des del passat 19 de març | CatalunyaDiari

Itàlia ha registrat ja un total de 128.948 casos positius percoronavirus i 15.887 morts, segons l'últim balanç proporcionat per Protecció Civil aquest diumenge, que destaca, però que el nombre de nous morts, 525, és el menor des del 19 de març.

«Seguim quedant-nos a casa»

«No hem d'abaixar la guàrdia. És essencial que seguim quedant-nos a casa i sortir només per necessitat», ha declarat el cap del departament de Protecció Civil, Angelo Borrelli, però sí que ha subratllat «les bones notícies» sobre la tendència descendent.

El balanç també confirma un total de 21.815 altes — 819 en les últimes hores — respecte a les 1.238 recuperacions registrades dissabte.

El confinament no s'aixecarà fins al maig

Aquesta bona notícia sobre la tendència descendent de les defuncions pel coronavirus arriba després que el govern italià fes públic que el confinament de la població durarà com a mínimfins al 2 maig i que les activitats podrien anar normalitzant-se de forma gradual a partir del dia 16 del mateix mes. Fins al moment, el govern italià ha decretat les mesures de confinament i el tancament d'activitats no essencials fins al 13 d'abril, just acabada la Setmana Santa.

L'encarregat de donar la notícia va ser Angelo Borrelli, cap de la Protecció Civil italiana, i va ser ell mateix el que va assegurar que no creu que la situació d'emergència «passi de l'1 de maig i que els italians hauran de quedar-se a casa durant moltes setmanes», en unes declaracions al programa Ràdio Anchio de la RAI1.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu.  FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!


Comentaris

envia el comentari