Itàlia decreta el confinament a tot el país davant la crisi del coronavirus

Es tracta d'una mesura molt excepcional, que entra en vigor aquest mateix dimarts
Itàlia ha decretat el confinament a tot el país per la greu crisi del coronavirus | Cedida

El primer ministre italià, Giuseppe Conte, ha decretat el confinament de tot el país davant la gravíssima expansió del coronavirus a la Península. Es tracta d'una mesura molt excepcional, que entrarà en vigor aquest mateix dimarts, i que se suma a la decretada a la part nord del país, que es va aprovar aquest cap de setmana.

 INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu.  FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

«Tots els moviments estan prohibits»

A través d'una compareixença on ha estat acompanyat pel ministre de Relacions amb les Regions i sense cap element decoratiu més que la bandera italiana i la de la Unió Europea, el primer ministre ha explicat les motivacions d'aquesta decisió. «Tota Itàlia serà zona protegida. Ja no hi ha més zona vermella, verd o groga. Tots els moviments estan prohibits, excepte per necessitats provades», ha insistit Conte.

Segons el cap de l'executiu italià, la decisió arriba per protegir les persones més vulnerables, i afectarà un total de 60 milions de persones. El decret preveu la prohibició d'actes públics, el tancament de cinemes, teatres, gimnasos, discoteques, funerals i també casaments. Les escoles, instituts i universitats tampoc obriran les portes.

Més notícies de la categoria Coronavirus