IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Itàlia comença la Fase 2: Les pistes per saber què passarà a Espanya

El primer ministre ha anunciat dues mesures que es començaran a aplicar a partir del 14 d'abril

Un operari de Neteja pèls carrer Buits de Roma a al carrer de l'colisseu
Itàlia es prepara per a la fase 2 | Catalunya Diari

El pròxim 14 d'abril, Itàlia prendrà noves mesures per acabar amb el coronavirus en la ja coneguda com a «fase 2». El govern ja ha avançat que totes les activitats no essencials estaran suspeses fins al dia 13.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu.  FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

«Hem de començar a disposar d'alguna mesura per a disminuir la pressió, perquè el tancament no pot durar per molt temps», assegurava Giuseppe Conte, primer ministre italià. Sens dubte, els italians no estan portant gens bé el confinament i el govern, conscient d'això, pretén calmar l'ànim dels ciutadans.

L'obertura de país s'anirà realitzant de mica en mica i seguint les instruccions del comitè científic. La «fase 2» tindrà dos passos: el primer serà permetre la realització d'activitats no essencials i el segon pas, estimat pel 4 de maig, serà relaxar els desplaçaments i sortides de la població.

Itàlia ja ha anunciat la seva fase de descens

Després de diverses setmanes de confinament, Itàlia per fi pot celebrar que el nombre de casos positius és inferior a 1.000 persones, després d'un mes en constant augment. Tot i que la xifra de morts segueix sent tràgica, la veritat és que la situació és molt més relaxada que fa un mes.

«Finalment es comença a veure un substancial descens de nous contagis per coronavirus. Els nostres models matemàtics confirmen un descens de la corba de l'epidèmia i la disminució de l'índex de contagis (R0); però esperem a les dades de dimecres i el dijous abans de llançar un sospir d'alleujament», assegura Giovanni Rezza, director del departament de malalties infeccioses de l'Institut Superior de Sanitat.

De moment, Conte té previst revelar aquest cap de setmana, al costat dels presidents de les vint regions italianes, quines són les activitats productives que es permetran. Per la seva banda, Roberto Speranza, ministre de Sanitat, també ha comunicat les cinc mesures que s'aplicaran durant la «fase 2».

La primera serà que a partir del 14 d'abril els italians hauran d'utilitzar màscares de manera obligatòria i hi ha d'haver un gran distanciament social que garanteixi la protecció del ciutadà.

La segona és el reforçament de les xarxes sanitàries locals davant possibles rebrots de la malaltia. L'objectiu és crear una xarxa d'hospitals especialitzats en malalts amb coronavirus.

La tercera mesura és la realització de test per detectar malalts de coronavirus. Speranza també ha assegurat que se li realitzaran tests ràpids als automobilistes.

La quarta mesura a prendre serà dur a terme un seguiment dels contagiats mitjançant una App, i fins i tot crear una plataforma a través de la qual atendre els malalts per coronavirus sense que aquests es moguin de les seves cases.


Comentaris

envia el comentari