Itàlia prorroga el confinament fins al 3 de maig

El primer ministre italià ha anunciat que les restriccions s'allarguen fins al 3 de maig

Soldats a Tailàndia desinfectant els carrers pel coronavirus el 19 de març del 2020
Es prorroga el confinament a Itàlia | Cedida

El primer ministre italiàGiuseppe Conte, ha prorrogat avui les restriccions i el confinament fins al pròxim 3 de maig per a prosseguir amb la contenció del coronavirus però permetrà l'obertura d'alguns pocs negocis com les llibreries. «És una decisió difícil i necessària de la qual assumeixo tota la responsabilitat», ha anunciat el primer ministre en un missatge dirigit al país després de decidir prorrogar les restriccions que havien d'expirar el 13 d'abril.

No obstant això va assenyalar petites obertures a partir del 14 d'abril, com les llibreries, papereries, botigues de roba per a nens i alguns serveis forestals, que se sumen a les de primera necessitat encara en actiu com a supermercats o farmàcies.

Des que es va detectar el primer cas de contagi autòcton el 21 de febrer passat, Itàlia ha registrat 147.577 contagis, dels quals 18.849 han mort i 98.273 continuen malalts, encara que els experts han detectat una frenada en la corba d'infeccions.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

Són optimistes

Precisament Conte va celebrar que el comitè de científics que l'assessoren assegura que la corba llança «optimisme» perquè registra «evidents indicacions que les mesures preses estan donant els seus fruits i estan funcionant». No obstant això va defensar la necessitat de mantenir a la gent a les seves cases, sobretot davant la imminència de la Pasqua i el pont del Primer de Maig, i el motor industrial del país en suspens. «No podem posar en risc els sacrificis complerts perquè així tots els resultats positius reeixits es podrien perdre», va dir.

L'esperança del Govern italià és que després del 3 de maig doni inici l'anomenada «Fase 2», l'obertura gradual del país, però va assenyalar que només si abans d'aquesta data es verifica una millora de la situació, es podria pensar fins i tot a reiniciar alguns sectors.


Comentaris

envia el comentari