Itàlia ja obre els seus primers comerços: Els 3 tipus que ho poden fer

El govern de Conte està implementant un desconfinament progressiu i lent

Itàlia permet obrir alguns dels comerços no essencials
Itàlia permet obrir alguns dels comerços no essencials | EFE

Itàlia ha fet un pas més en la seva lluita per tornar a la normalitat després que el govern italià prorrogués les restriccions i el confinament fins al 3 de maig. D'aquesta manera des d'avui mateix, 14 d'abril, alguns dels comerços no essencials com llibreries, papereries i botigues de roba de nens han pogut obrir les portes, però sota unes mesures de seguretat i higiene extremes.

A aquests tres s'han sumat alguns serveis forestals, fabricació d'ordinadors, cura i manteniment del paisatge, treballs hidràulicsvenda a l'engròs de paper i cartó, sumant-se totes elles a les de primera necessitat com farmàcies o supermercats ja vigents durant la pandèmia.

Perquè aquesta reobertura no elevi la xifra de contagis provocant un rebrot el govern de Giuseppe Conte ha establert una sèrie de mesures que els negocis han de seguir de manera estricta:

  • Distanciament
  • Neteja dues vegades al dia
  • Ventilació natural
  • Intercanvi d'aire
  • Disponibilitat i accessibilitat als sistemes de desinfecció de mans juntament amb teclats
  • Pantalles tàctils i sistemes de pagament
  • Ús de mascaretes en llocs o ambients tancats i en qualsevol cas on no es pugui garantir l'espai
  • Ús de guants d'un sol ús en la compra d'aliments i begudes.

Els clients dels comerços també hauran d'extremar les precaucions

De la mateixa manera, els clients també hauran de seguir les recomanacions per entrar a les botigues. Aquells negocis de quaranta metres quadrats només podran tenir dos empleats i un client en l'establiment mentre els altres hauran d'esperar fora mantenint la distància de seguretat.

L'accés als locals més grans es regularà tenint en compte l'espai disponible i diferenciant la sortida i l'entrada per evitar el contacte entre la clientela. D'altra banda, els establiments hauran d'extremar la neteja de mans, de tal manera que comptaran amb solucions hidroalcohòliques a disposició dels clients.

Aquestes mesures se sumen a les recomanades a l'inici de la pandèmia com evitar les abraçades i el contacte directe, esternudar o tossir cobrint-se la boca amb l'avantbraç o un mocador d'un sol ús, evitar el contacte proper amb persones que pateixen infeccions respiratòries agudes o evitar l'ús d'ampolles i gots.

Tenint en compte que Itàlia ja suma més de 20.000 morts per Covid-19, el govern no vol que la millora experimentada en aquests dies, on els hospitals comencen a no estar col·lapsats tot i que encara se segueixen sumant morts, pateixi un revés, per la qual cosa manté el confinament de la població fins al 3 de maig.


Comentaris

envia el comentari