ÚLTIMA HORA

🚨 Pedro Sánchez: «No contemplo un confinament a Espanya»

José Andrés, el xef català que s'ha convertit en un heroi contra el coronavirus als EUA

La revista 'Time' li dedica la portada del mes d'abril

Un treballador de Tailàndia desinfectant una sala de reunions el 10 de març de 2020
La lluita contra el coronavirus ha estat el gran objectiu de José Andrés els darrers dies. | Catalunya Diari

El coronavirus és la pandèmia que afecta població d'arreu del món en les darreres setmanes i s'ha convertit en l'objectiu de combat de milions de persones. Als Estats Units, però, la sensació és que el govern que dirigeix Donald Trump ha tingut una resposta lenta i confusa a una crisi que, certament, encara no assota Amèrica com ho està fent a Europa, en especial a Itàlia o a l'Estat espanyol.

Malgrat això, però, als Estats Units ja s'han activat mecanismes per aconseguir pal·liar l'onada de contagis per coronavirus. Una de les iniciatives que es duen a terme l'ha liderat el famós cuiner José Andrés, afincat als Estats Units des de fa molts anys. Andrés va néixer a la localitat asturiana de Mieres, però des de ben petit va venir a viure a Barcelona amb la seva família. És, doncs, un català més que, sense anar més lluny, fa unes setmanes explicava la seva opinió a 'Planeta Calleja' sobre el conflicte català.

El seu gran projecte, World Central Kitchen

Ara, però José Andrés es troba centrat en el projecte humanitari World Central Kitchen, que té com a objectiu proveir tothom d'aliments en temps de crisi, com ho és l'actual, en plena pandèmia. La seva ajuda en el moment que es viu a dia d'avui als Estats Units li ha valgut ser portada de la revista 'Time' per a aquest mes d'abril. Des de la seva fundació, que va crear ara fa una dècada, Andrés ha subministrat menjar a dos creuers sencers plens de persones infectades pel virus.

Es tracta de dos vaixells en quarentena situats a Oakland, a Califòrnia, i a Yokohama, al Japó. Però la seva solidaritat no acaba aquí: ha convertit cinc dels seus restaurants a Washington i un de Nova York en punts de cuina de menjar recent fet que es distribueix a 160 punts situats a les principals ciutats del país. José Andrés, el xef catalano-asturià, és tot un heroi contra el coronavirus als Estats Units.


Comentaris

envia el comentari