IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

En perill l'inici del curs escolar amb normalitat aquest setembre

El conseller ha explicat que es buscaran mecanismes de preinscripció no presencial

Nens a l'escola
Josep Bargalló adverteix del risc que pot tenir l'inici del curs vinent | Catalunya Diari

El conseller d'Educació, Josep Bargalló, ha avisat que si no es poden fer les matriculacions als centres educatius durant la primera quinzena del mes de maig, es posarà en risc l'inici del curs vinent, «serà difícil poder començar el curs amb normalitat». 

Bargalló ha explicat en una entrevista al diari 'Públic' que es buscaran mecanismes per tal de fer les preinscripcions de manera no presencial en cas que s'allargui el confinament, però si algú no té les eines per fer-ho telemàticament, caldrà reservar part de presencialitat

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

Es descarta un aprovat general

El conseller ha descartat novament un aprovat general per als alumnes catalans, ja que considera que aquesta mesura forma part d'un sistema educatiu «bastant antic i basat exclusivament en la memorística».

A més a més, aquesta decisió implicaria donar per acabat el curs el 12 de març, i «això no ho podem fer per responsabilitat social i educativa; ens hem de continuar veient, primer no presencialment i, el dia que sigui possible, a l'aula del centre», afegia Bargalló. El conseller també deia que cal «contactar i acompanyar» tots els alumnes educativament i emocionalment, tant en el confinament com en el retorn als centres. 

Final del curs 2019/20

Segons va explicar Bargalló a Catalunya Diari, una de les opcions amb més força per reprendre el curs escolar era fer-ho «primer de manera telemàtica, i més tard, presencial», tot i que no ha avançat més detalls al respecte. El que sí que ha dit és que «parlar de temari és un error», i que el proper dia 15 es donarà a conèixer el pla d'actuació que estan enllestint. 

També ha manifestat que no es pot plantejar «de cap manera» que el tercer trimestre tingui una repercussió negativa en els resultats dels alumnes. «Cap alumne pot suspendre pel que passi entre Setmana Santa i final de curs», i ha afegit que cap alumne repetirà curs a causa del coronavirus. 


Comentaris

envia el comentari