YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Els joves mouen fitxa a l'Empordà i s'organitzen per donar resposta al coronavirus

Han creat un grup de missatgeria instantània per oferir de forma altruista tota mena de serveis

Una persona gran aguantant el bastó el 13 de març de 2020
Diversos joves de l'Empordà s'ofereixen per ajudar els més vulnerables pel coronavirus | Catalunya Diari

Joves del Baix Empordà han creat un grup de Telegram per oferir serveis de cangur, cuidar persones grans i comprar aliments i productes bàsics a qui ho necessiti davant l'emergència sanitària pel coronavirus.

Es tracta de joves de diversos municipis empordanesos

La iniciativa, anomenada Xarxa Solidària per la situació del Covid19, compta de moment amb una xarxa amb municipis com Torroella-l'Estartit, la Bisbal d'Empordà, Palafrugell, Palamós, Calonge-Sant Antoni, Sant Feliu de Guíxols i Vall d'Aro.

En un manifest conjunt, fan una crida als estudiants d'instituts i universitats que es posin al servei de la comunitat més pròxima, com podria ser els veïns d'un mateix bloc de pisos.

Voluntaris per ajudar aquelles persones que ho necessitin

«Ens organitzem per posar al centre de la vida les cures a través de la solidaritat i el suport mutu», afirmen al text. Les tasques que s'ofereixen a fer des d'aquesta Xarxa Solidària per la situació del Covid19 van des de fer de cangur a aquells nens que tenen els pares que treballen i que no es poden quedar amb ells a casa, comprar aliments a persones grans o a qui ho necessiti.

Per organitzar-se, han obert un canal a Telegram des d'on es farà difusió de la xarxa que hi hagi a cada poble perquè els participants es puguin organitzar i, al mateix temps, es posin en contacte amb aquells que ho necessitin.

  

També detallen que, per reduir el risc de contagis, s'organitzaran en «grups petits, evitant la rotació de molta gent i que aquells que tinguin cura dels infants no estiguin també en contacte amb la gent gran». I fan una crida a animar a altres joves a seguir aquesta fórmula als seus pobles. Actualment el grup compta amb més de 400 subscriptors.


Comentaris

envia el comentari