IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

El TSJC obliga a donar mesures de protecció immediates als treballadors d'ambulàncies

USOC havia demanat mesures cautelaríssimes i el tribunal considera justa la reclamació tot i l'escassetat de material

L'home ja hauria suplantat la identitat en altres ocasions
Totes les ambulàncies hauran de disposar de mesures de protecció. | Cedida

La sala social del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha ordenat a la Conselleria de Salut de la Generalitat que doti de manera immediata d'EPI, és a dir, de material de protecció adequat, a tot el personal de les ambulàncies, siguin de transport sanitari urgent i no urgent. Ho fa després d'una demanda de mesures cautelaríssimes presentada pel sindicat USOC aquest dilluns, 7 d'abril.

Així, el CatSalut haurà de proporcionar bates impermeables, mascaretes FPP2 i FPP3, ulleres protectores, guants, recipients de residus, alcohol per desinfectar i productes per desinfectar els vehicles. En la interlocutòria, els magistrats recorden que han pres decisions similars en altres peticions dels metges o de policies.

Tot i que té en compte l'escassetat d'aquests productes, el tribunal considera que és justa la petició i per això creu que l'administració ha de fer el màxim possible per dotar de material aquest personal de risc.

Una situació límit

La situació dels professionals de les ambulàncies era límit en les darreres setmanes. Tal com publicava fa uns dies TarragonaDigital, el sector denunciava haver de treballar amb «uns mitjans de protecció i uns recursos de desinfecció del tot insuficients».

En concret, TarragonaDigital destapava una denúncia a Inspecció de Treball on professionals encarregats de les ambulàncies denunciaven incompliments greus en matèria de prevenció de riscos laborals.

Així, denunciaven la manca d'EPIs, o l'existència de lots insuficients i defectuosos, i protestaven perquè no s'estava complint la normativa laboral vigent en matèria de salut.

El material ha d'arribar de manera imminent

Ara, doncs, atesa la situació d'emergència en què es troba immersa Catalunya arran de la crisi originada per la pandèmia del coronavirus Covid-19, el TSJC ha considerat estimar necessàries i oportunes les reclamacions del sindicat USOC contra Salut. Així, amb el dictamen de mesures cautelaríssimes per part del TSJC, les ambulàncies hauran de comptar amb aquest material de manera imminent.


Comentaris

envia el comentari