Dos jutges donen una nova mala notícia a Sánchez davant la crisi del coronavirus

Un sindicat explica les deficiències que tenen els treballadors d'aquest col·lectiu

Pedro Sánchez al Congrés durant la crisi del coronavirus el 18 de març de 2020
Pedro Sánchez ha ordenat el tancament d'hotels i càmpings | Catalunya Diari

Els problemes s'acumulen per al president del govern espanyol, Pedro Sánchez. I és que la crisi del coronavirus li està portant més mals de cap dels quals es pensava i ara, se li suma la crítica de la judicatura espanyola, la qual, veu «insuficients» les mesures adoptades pel govern contra el Covid-19.

En aquest sentit, el Sindicat Judicialització del Secretariat Judicial ha elevat la seva queixa en dues demandes contra el Ministeri de Justícia, el Tribunal Superior de Justícia de Madrid i el de Catalunya. Arribats en aquest punt, els jutjats de lo social número 41 de Madrid i 12 de Barcelona han estimat, en part, les peticions. Així doncs, el sindicat ha demanat a l'Administració que faciliti «de forma immediata» als treballadors judicials els equips individuals de protecció, ja que s'han quedat sense mascaretes, guants, gels desinfectants i ulleres.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

Demanen que es paralitzin les activitats als jutjats sense proteccions

A més a més, demanen que es paralitzin les activitats mentrestant el personal no disposi de tot aquest material necessari per a protegir-se com cal del coronavirus. Una vegada estudiades les peticions, la jutge de Madrid ha acceptat els dos primers punts i, per la seva banda, la de Barcelona només el segon. Tanmateix, ambdós han demanat a Justícia que investigui els possibles riscos dels treballadors judicials per així poder prendre mesures al respecte.

De fet, el de Barcelona argumenta que: «Com bé planteja la Inspecció de Treball, els riscos primer es valoraran i avaluaran i, després, es prendran les mesures col·lectives i individuals que siguin pertinents». Finalment, i segons ha confirmat 'VozPópuli', el magistrat del jutjat de lo social 12 de Barcelona va incidir en què: «No es pot declarar genèricament que s'hagin de donar equips de protecció individual o que, si no es donen, s'hagi de paralitzar l'activitat dels jutjats, cosa que és absurda i fins i tot il·legal».

El pla secret de Moncloa: allargar l'estat d'alarma fins el 25 d'abril

Paral·lelament, amb el país en un estat d'alarma sense precedents, el govern espanyol durà aquest dimecres al Congrés dels Diputats la seva proposta d'allargar l'estat d'alarma fins a l'11 d'abril. La votació tirarà endavant de manera còmoda, perquè el govern que formen PSOE i Podem s'ha assegurat també el suport del principal grup de l'oposició, el PP, a més d'altres grups amb menys diputats com C's o el PNB.


Comentaris

envia el comentari