Llista: Els aliments que hauries de comprar per a les setmanes que queden de quarantena

Si tens dubtes sobre què és més sa i què hauries de comprar per mantenir la línia, aquí resoldràs les teves qüestions

Interior supermercat
La quarantena ha obligat els espanyols a tenir més cura de què compren al supermercat per seguir una dieta saludable | Pixabay

La crisi del coronavirus i el confinament obligat ens ha canviat la vida a tots, i tenint en compte que abans fèiem la llista de la compra sense pensar, ara s'ha convertit en una de les nostres prioritats. La gran obsessió per a moltes persones és ara comprar aliments saludables que es puguin conservar millor i puguin ser emmagatzemats durant la quarantena.

Quan va començar el confinament, els tècnics alimentaris van recomanar comprar productes en conserva perquè són els que aguanten més temps sense risc d'intoxicació, però molts es van preguntar com fer compatible la quarantena amb un estil de vida saludable.

Per a mantenir una dieta sana i equilibrada cal tenir en compte les necessitats de l'organisme: proteïnes, greixos, hidrats de carboni, fibra, vitamines i minerals. Ara estan de moda els productes sense processar, però al supermercat hi ha productes que tot i que semblen sans i no ho són tant.

Vigila amb les amanides envasades!

Una màxima de l'alimentació és que a més de comprar un producte sa t'asseguris que conserva totes les seves propietats. El problema de les amanides envasades és que a més de l'enciam, la ceba i el tomàquet contenen tota mena d'adreços i amaniments que arruïnen tot el potencial saludable de les hortalisses.

Així mateix, el millor és comprar les hortalisses fresques per separat i preparar les teves pròpies amanides a casa. Està demostrat que les amanides envasades contenen nivells de sucre, sal i greixos molt més grans que les casolanes.

El parany del musli

El musli està de moda perquè en el seu estat natural és un producte molt saludable. La combinació de cereals, fruita seca i fruita és una mescla ideal de proteïnes, vitamines i fibra que ajuden a mantenir l'organisme sa i conservar la línia.

Però la popularitat d'aquest producte ha portat a la indústria alimentària a afegir additius per a fer-ho més dolç i saborós, i els muslis que trobes en el supermercat contenen grans quantitats de sucres lliures i olis refinats que els fan poc saludables. A més, molts substitueixen la fruita per trossos de xocolata.

Vinagre de Mòdena: qüestió de preu

El vinagre balsàmic que compres al supermercat ronda els 3 euros. Sabies que el veritable vinagre de Mòdena pot arribar a costar 100 euros? Amb aquesta diferència de preus ja hauràs endevinat que el que comprem en el súper com a vinagre de Mòdena o balsàmic és en realitat un succedani gens saludable per a amanir les amanides.

El parany està en els sucres i les calories. El veritable vinagre de Mòdena gairebé no té additius, mentre que el que compres al supermercat conté més de 100 calories per cada 100 mil·lilitres i un 22% de sucres que li dóna el toc melós.

Margarina o mantega?

Per a un esmorzar saludable molts nutricionistes recomanen una torrada amb margarina o mantega però, en aquest cas, l'important és: Què és millor, margarina o mantega? Molta gent pensa que la margarina és més sana que la mantega.

Error. La margarina és un producte substitut de la mantega elaborat amb olis i greixos que resulten molt més perjudicials per a l'organisme que la mantega, elaborada amb ous i llet. Des que la margarina va començar a triomfar com a substitut de la mantega, els fabricants van començar a abusar de conservants i additius, a més de greixos trans.

El miratge dels refrescos light

Els refrescos light són un altre dels aliments que t'estan colant als supermercats com a productes saludables sense ser-ho realment. Moltes persones creuen que com que no porten sucres, aquest tipus de begudes ajuden a conservar la línia i són més sanes que la resta, però estudis científics adverteixen que comporten un major risc per a salut cardiovascular, digestiva i neurològica.

Això es deu als edulcorants artificials que substitueixen al sucre i que, malgrat no existir estudis concloents sobre els seus efectes en l'organisme, hi ha recerques que sí que evidencien les seves conseqüències nocives per al cos.


Comentaris

envia el comentari