Aquests són els bancs on pots treure diners gratis durant el confinament

Més d'una dotzena de bancs permeten treure diners en altres terminals sense comissió

Retirada de diners d'un caixer automàtic
La mesura estarà vigent mentre duri la quarantena per evitar els desplaçaments | CatalunyaDiari

Una dotzena de bancs ha donat l'opció als ciutadans de retirar diners en efectiu sense comissions, per evitar d'aquesta manera llargs desplaçaments fins als caixers on no es dugui a terme aquest cobrament. És una mesura excepcional que es manté només mentre duri l'estat d'alarma, però que està causant confusió a molta gent que no sap de quins bancs es tracta.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

Els primers bancs que van posar en marxa la mesura van ser NCG Banco, Bankia, Caixa Ontinyent, CaixaBank, Caixa Pollença, Cajamar, Cajasur, Ibercaja, Kutxabank, Liberbank i Unicaja, i els clients d'aquestes entitats bancàries poden treure diners gratis a dèbit en qualsevol caixer automàtic d'Espanya des del 30 de març.

També s'ha sumat a aquesta iniciativa ING, que des de l'1 d'abril reemborsa als seus clients la comissió per utilitzar caixers d'una altra entitat. L'últim banc en seguir aquesta línia ha estat el Santander, que mentre duri l'estat d'alarma no cobrarà comissions als clients que retirin diners en efectiu en caixers d'altres entitats.

A més, abans del decret de l'estat d'alarma, hi havia altres entitats que ja oferien aquestes condicions als seus clients com Banc Mediolanum, que permet retirar efectiu 52 vegades a l'any en qualsevol caixer d'Espanya i del món sense comissions. Pibank i EVO també permeten fer ús d'altres terminals sense sobrecàrrec.

D'altra banda, els bancs associats a la banca «fintech» permeten obrir un compte bancari en línia sense comissions des de casa, opció de la qual també s'estan beneficiant els clients d'altres bancs com NCG Banco,Bankia o ENG.

Així, tots aquests bancs es fan càrrec dels sobrecàrrecs per operacions bancàries en caixers aliens durant la quarantena, cosa que no és en absolut marginal tenint en compte que treure diners d'una terminal bancària pot arribar a costar dos euros addicionals.

Evitar pagar amb diners en metàl·lic

Aquestes són algunes de les facilitats que estan donant els bancs per treure diners en efectiu, però segueixen en peu les recomanacions de les entitats financeres de prioritzar el pagament amb targeta o amb el mòbil davant els diners en metàl·lic. També moltes cadenes comercials demanen als seus clients el pagament amb targeta en la mesura del possible.

Això s'explica pel menor risc de contagi amb la targeta davant els diners en efectiu. Amb la targeta, és el propi consumidor el que fa la transacció i el comerciant no ha de manipular l'efectiu, de manera que es redueix el contacte intrapersonal. En algunes targetes ni tan sols cal teclejar el PIN, la qual cosa redueix encara més el risc de contagi.

Per facilitar l'ús de la targeta als clients, les entitats bancàries augmenten de manera temporal de 20 a 50 euros l'import màxim per sota del qual no és necessari utilitzar el PIN, encara que segueixen vigents les normes de la PSD2 per les quals els clients estan obligats a fer una operació amb PIN quan acumulen 150 euros o cinc operacions consecutives.


Comentaris

envia el comentari