IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Les 4 feines que triomfen a l'Estat tot i el coronavirus

En aquest moment estan molt demandats

Professionals sanitaris es protegeixen abans d'estar en contacte amb malalts de coronavirus a l'Hospital Clìnic
Hi ha diverses feines molt sol·licitades durant el temps de confinament | CatalunyaDiari

La crisi del coronavirus, a més de milers de contagiats i centenars de morts, està portant amb si que moltes persones es quedin sense feina. I és que n'hi ha que han estat acomiadats, hi ha els que la seva empresa ha dut a terme un ERTE i també es troben els autònoms que han hagut de tancar els seus negocis.

No obstant això, tot i aquestes crisis professional que afecta una gran part de la població del nostre país, hem de saber que, per contra, hi ha quatre llocs de treball que estan creixent precisament en aquest moment tan complicat. Es tracta de quatre tipus de treballs que ara estan més demandats que mai:

1. Els professionals sanitaris

Sense cap dubte, el desbordament que als hospitals s'està vivint amb aquesta pandèmia, en la qual s'hagin hagut de posar en marxa hospitals improvisats com el d'IFEMA i que hi hagi sanitaris afectats pel Covid-19 que han hagut de deixar els seus llocs ha propiciat que aquests professionals siguin molt demandats.

Tant és així que fins i tot s'ha hagut de recórrer a residents MIR, a estudiants de Medicina i d'Auxiliar d'Infermeria de l'últim any i fins i tot a alguns treballadors d'aquest sector que ja estaven jubilats perquè puguin treballar davant la necessitat d'atendre a tants i tants pacients.

2. Treballadors de la logística

El confinament a les nostres cases, que només ens permet sortir al carrer per fer compres d'aliments essencials al supermercat o a la farmàcia, ha propiciat que s'incrementi de manera notable el comerç en línia.

Precisament aquesta circumstància ha donat lloc al fet que moltes empreses hagin hagut de reforçar les seves plantilles contractant més personal. Bona mostra d'això és la geganta Amazon, que ha incorporat a 1.500 persones més, entre treballadors a temps parcial i complet.

Una treballadora desinfectant un carrer de Tarragona durant el confinament
Els serveis de neteja són imprescindibles durant aquesta pandèmia | Àngel

3. Professionales de la neteja

Una de les mesures més efectives per acabar amb la pandèmia és incrementar les mesures d'higiene i neteja. D'aquí que s'hagi augmentat la demanda dels professionals d'aquest sector per poder netejar i desinfectar a fons des de supermercats fins a centres de salut i hospitals, col·legis passant per edificis i fins i tot carrers.

4. Teleoperadors

De la mateixa manera, cal no passar per alt que també s'ha produït un increment en les contractacions de professionals que treballen en centres d'atenció telefònica. En concret, s'ha sol·licitat per part d'Indra un elevat nombre d'ells per oferir atenció i assessorament a la ciutadania sobre el coronavirus.


Comentaris

envia el comentari