URGENT

🚨 Sanitat confirma més de 10.000 nous contagis i 254 morts més per coronavirus a Espanya

Madrid considerarà positius en coronavirus els pacients amb símptomes sense fer la prova

Un treballador de Tailàndia desinfectant una sala de reunions el 10 de març de 2020
Espanya ja suma més de 3.000 contagis | Catalunya Diari

El Govern de la Comunitat de Madrid ha presentat el pla integral enfront del coronavirus, que estableix que Sanitat pública i privada treballaran «sota un únic comandament», i que recull, entre les seves 200 mesures, la posada en marxa d'hotels medicalitzats i un augment significatiu de mitjans i personal. Segons recull, 'eldiario', Escudero ha anunciat que es deixaran de fer proves diagnòstiques als pacients amb simptomatologia lleu a qui se'ls decretarà directament una quarantena.

Així ho ha anunciat aquest dijous el conseller de Sanitat, Enrique Ruiz Escudero, en roda de premsa, després que la presidenta, Isabel Díaz Ayuso, li ho hagi traslladat al llarg de la tarda a hospitals i sindicats en la Real Casa de Correus, seu de l'Executiu autonòmic.

Es tancaran discoteques i parcs infantils

Per tal d'evitar que el brot de coronavirus continuï avançant, la Comunitat de Madrid tancarà discoteques i parcs infantils per «evitar aglomeracions». Escudero ha assenyalat que «estem treballant per tancar discoteques i centres d'esbarjo infantil on hi ha molts nens. Es tracta de restringir la mobilitat i intentar evitar concentracions».

Així doncs, el conseller de Sanitat ha recordat que és important «quedar-se a casa» davant el coronavirus: «Sabem de la dificultat i del canvi de vida que això suposa però hem d'aconseguir entre tots atallar la propagació del virus». Aquestes mesures se sumen a les ja impulsades en el sector educatiu on s'han suspès les classes. També se sumen al tancament dels centres de dia i la restricció de les visites als centres de persones grans.


Comentaris

envia el comentari