IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

La majoria de catalans creu que encara és aviat perquè nens i nenes surtin al carrer

Són dades del baròmetre que han encarregat TV3 i Catalunya Ràdio a pocs dies que el govern espanyol permeti els infants sortir de casa

Un nen passeja un gos de color blanc al costat d'un parc infantil
Els nens i nenes podran sortir al carrer, amb restriccions, a partir del pròxim dilluns | EFE

La majoria de catalans creuen que els nens i nenes no haurien de sortir encara al carrer. Així ho recull el baròmetre de TV3 i Catalunya Ràdio, elaborat per GAPS, pocs dies abans que entri en vigor el permís del govern espanyol perquè els infants puguin sortir de casa, amb algunes restriccions. El resultat entre les famílies que tenen fills al càrrec i aquelles que no en tenen és similar.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

Segons els resultats, basats en 1.200 enquestes fetes a persones d'entre 18 i 80 anys, dos terços dels enquestats consideren que és massa aviat per autoritzar la sortida els nens i nenes. Així mateix, una majoria de catalans, que s'enfila fins al 75%, creu que l'aixecament parcial del confinament per als treballadors no essencials, que es va iniciar la passada setmana, ha estat precipitat

Temor al contagi

Aquells enquestats que han hagut de tornar a la feina en els darrers dies admeten que tenen por de contagiar-se en les hores de treball i contagiar el coronavirus a les persones amb què conviuen. És per això, que la gran majoria d'enquestats assegura que no abaixa la guàrdia i que continua aplicant les mesures d'higiene i protecció que recomanen les autoritats, utilitzant guants i mascareta i rentant-se les mans de manera sovint. Així mateix, més del 80% eviten el transport públic, desplaçant-se en vehicle privat o caminant.

Segons el baròmetre de TV3 i Catalunya Ràdio, tres de cada quatre enquestats que treballaven abans de començar el confinament creu que aquest estiu no podran fer vacances. Només un 19% està segur que sí que podrà fer-ne. Tampoc hi ha molta confiança en la celebració dels casals d'estiu per als nois i noies, ja que només un 18% d'aquells que tenien previst apuntar els fills a aquestes activitats creuen que acabaran fent-se.

Aquestes previsions coincideixen amb l'opinió que té la majoria d'enquestats sobre la tornada a la normalitat que hi havia abans de l'esclat de la pandèmia pel coronavirus a casa nostra, que, de mitjana, creuen que no es produirà fins d'aquí a sis mesos.


Comentaris

envia el comentari