IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

L'OMS aclareix quan pot arribar la vacuna contra el coronavirus

L'espanyola María Neira afirma que no estarà disponible fins d'aquí dotze mesos

Maria Neira durant una entrevista a 'La Sexta'
Maria Neira afirma que la vacuna del coronavirus no arribarà abans de 12 mesos | La Sexta

L'espanyola María Neira, directora de Salut Pública de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), és «moderadament optimista» amb el futur de la pandèmia de coronavirus a Espanya, «si hi ha un pla estratègic de transició intel·ligent i la mateixa disciplina».

En paraules per a 'RAC1', Neira va declarar que no creu que hi hagi disponible una vacuna «abans de 12 mesos» i ha apuntat la importància de combinar tests i tecnologia en vista a un desconfinament progressiu. Sobre l'ús de mascaretes, Neira ha afirmat que l'OMS proposa «un ús molt racional d'elles i que es reservin per al personal sanitari i els malalts».

Un cert grau d'optimisme

L'endocrinòloga asturiana exposa que «si es fa un pla estratègic intel·ligent i la gent segueix amb la mateixa disciplina, sóc moderadament optimista. Mantenim la cautela, però és cert que hi ha un grau d'optimisme. Les dades ens permeten creure que s'estan fent les coses bé», apunta.

«En els països que han confinat als seus ciutadans no se'ls pot demanar un esforç més gran. Cal veure els passos per fer la transició, tant de bo el més aviat possible i amb els millors resultats», ha desitjat Neira, que va treballar diversos anys a Metges sense Fronteres. Al seu torn, Neira també ha assenyalat que «cal blindar a la gent gran i les residències, que els hospitals segueixin preparats i fer tests esperant que el resultat sigui útil».

Pel que fa a la polèmica sobre fer un seguiment a les persones a través del mòbil, Neira ha parlat clar: «Hi ha aplicacions que no entrarien especialment en la intimitat i aportarien una informació molt útil, sempre que no caiguéssim en una caça de bruixes. Són debats que cada societat ha d'afrontar, però ens veig preparats».

Finalment, l'espanyola ha apuntat la necessitat de conviure amb el coronavirus: «Com a societat, haurem d'aprendre a viure amb una prevenció més alta. La qüestió és quins riscos estem disposats a assumir i com els podem reduir».


Comentaris

envia el comentari