El malson d'una parella catalana en plena lluna de mel pel coronavirus

Està previst que Aleix i Estela arribin aquest dimecres a Barcelona

Foto genèrica de l'Aeroport del Prat de Barcelona
Està previst que Aleix i Estela arribin aquest dimecres a Barcelona | Cedida

Aleix i Estela es van casar el passat 7 de març. Dos dies després del gran dia, la parella de Mataró (Maresme) emprenia el gran viatge amb destí a les Filipines per gaudir de la seva lluna de mel, sense saber que acabaria truncada pel coronavirus.

El viatge transcorria amb normalitat fins al dia 12 d'aquest març, quan les autoritats del país que visitaven va anunciar el tancament de les illes i l'inici de la quarantena per lluitar contra el covid-19. La notícia enxampava per sorpresa la parella catalana a l'illa de Siquihor, però van reaccionar amb rapidesa, abandonant l'hotel on s'allotjaven tot i perdre el pagament que havien fet prèviament i intentar tornar per tots els mitjans a Catalunya. 

Un avió que mai hauria d'haver-se enlairat

Però la tornada ha resultat tot un caos. Primer van viatjar a Cebú i després a Puerto Princesa, en un vol que havia estat cancel·la amb un avió que mai hauria d'haver-se enlairat. Un cop a Puerto Princesa, van dirigir-se a Clark, on esperaven poder comprar ja definitivament el bitllet que els conduiria a casa, però una vegada més es trobaven amb un gran impediment: l'aeroport tancat.

«En un moment de descuit», expliquen a 'Nius', van aconseguir colar-se a la finestreta de l'aerolínia, podent planejar finalment la seva tornada a Barcelona, prevista per aquest matí de dimecres.

Espanyols atrapats a les Filipines

Tots dos han preferit perdre els diners que havien estalviat durant dos anys pel viatge, que passar la quarantena lluny de casa. Amb tot, asseguren estar decebuts amb l'Ambaixada espanyola a les Filipines, que no va voler-se fer càrrec de la seva situació. Segons el mitjà citat, hi ha uns 300 espanyols a les Filipines que no poden tornar, sense que el ministeri d'Exteriors els doni solució.


Comentaris

envia el comentari