IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

ÚLTIMA HORA

👉 El Govern esperarà al cap de setmana abans de prendre decisions més dràstiques

URGENT

🚑 La pandèmia segueix fora de control a Espanya amb 13.873 nous contagis

Afecta mans i peus: El símptoma menys conegut del coronavirus

És molt important conèixer-lo per descobrir si s'està contagiat de la Covid-19

Imatge de la mà de dos ancians entrellaçades entre si
Un altre símptoma del coronavirus es manifesta en mans i peus | Cedida

La febre, la dificultat per respirar, la tos seca i fins i tot la diarrea són alguns dels principals símptomes que vénen a indicar que algú té coronavirus. No obstant això, cal saber que hi ha alguns pacients que han tingut un altre símptoma que és molt menys conegut, però que també cal tenir en compte. Ens estem referint a erupcions en mans i peus.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

En concret, els estudis realitzats fins al moment per dermatòlegs sobre la Covid-19 vénen a deixar palès que al voltant d'un 20% de les persones que han patit el virus han presentat aquest tipus de lesions cutànies en mans i peus. Exactament un article de la 'Journal of the European Academy of Dermatology and Venereology' ha estat el que ha indicat aquesta dada.

Així mateix, s'ha fet públic que, en moltes ocasions, aquestes erupcions donaven picor o dolor i que en altres s'han transformat en una mena de blaus. Això sí, s'ha vingut a indicar que en qualsevol cas totes aquelles són de caràcter lleu, llevat de casos molt puntuals.

Investigant el símptoma

De moment, els dermatòlegs espanyols estan investigant aquest símptoma per poder-ne treure el major nombre possible de conclusions sobre el mateix i, fins i tot, poder aconseguir una classificació de les lesions cutànies que han presentat pacients amb coronavirus. En concret, aquest estudi està sent dut a terme per Alba Catalá Gonzalo (Hospital Plató de Barcelona), Cristina Galvas Cases (Hospital Universitari de Mostoles) i Gregorio Carretero (Hospital Universitari Gran Canària Doctor Negrín).

Gràcies a aquest treball, així com als que s'estan realitzant en altres racons d'Europa, es podrà conèixer quines lesions de la pell poden indicar que algú té Covid-19, encara que no compti amb altres símptomes de l'esmentat virus. És més, si es classifiquen aquelles es podria descobrir quines són les que tenen els pacients més greus i així poder actuar ràpidament amb ells.


Comentaris

envia el comentari