Una mare amb coronavirus dona a llum al seu bebè sa a Vigo

El bebè ha nascut prematur i ha donat negatiu a les proves

Foto d'una embarassada a l'hospital
Tot i que la mare està infectada per coronavirus, el bebè està completament sa | CatalunyaDiari

Una dona embarassada i infectada per coronavirus ha donat a llum al seu bebè aquest dimarts, a l'Hospital Álvaro Cunqueiro de Vigo. Enmig de la crisi per coronavirus, però, no tot és negatiu i després del naixement, els sanitaris li han realitzar al petit les proves del coronavirus, en les quals ha donar negatiu. Es tracta, per tant, del primer nen que neix d'una mare infectada a Galícia.

El bebè ha nascut prematur, ja que es trobava a la setmana 35, i ara roman ingressat a la unitat de nounats de l'Hospital Álvaro Cunqueiro. En aquest sentit, el naixement del nen sa a Vigo (Galícia) suposa una gran notícia per a la comunitat científica, que corrobora els estudis previs i comprova que no existeix transmissió d'infeccions mitjançant transmissió perinatal i postnatal.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

Resol alguns dubtes

Aquest naixement d'avui resol alguns dubtes en tractar-se d'un patogen nou. De fet, un estudi publicat a la revista Frontiers in Pedriatics va revelar que les dones embarassades contagiades no transmetien la malaltia als seus bebès.

En aquest estudi van participar quatre dones procedents de Wuhan i totes elles van donar a llum bebès sans. En un altre estudi publicat en The Lancet es van prendre mostres del líquid amniòtic, sang del cordó umbilical, mostres del nas i la faringe i de la llet materna, donant totes elles negatiu en les proves. Transnational Pediatrics també públic un estudi amb nou dones, una d'elles va donar a llum bessons. Dels deu nounats, sis van ser prematurs i quatre van néixer en la data indicada. Un d'ells va morir poc després, la resta, van donar negatiu en el covid-19.


Comentaris

envia el comentari