El govern espanyol es prepara per desplegar els militars arreu d'Espanya

Ho ha anunciat la ministra de Defensa, Margarita Robles

Margarita Robles, ministra de Defensa
Robles afirma que pot haver-hi desplegament militar «on faci falta» | EFE

La ministra de Defensa, Margarita Robles, assegura que es veuran militars «on faci falta» perquè la crisi del coronavirus «no és un problema de territoris, sinó de ciutadans i de salut». En una entrevista a Onda Cero, Robles ha insistit que les forces armades i els cossos de seguretat de l’estat espanyol aniran allà on siguin necessaris. «Jo no parlo de ciutadans de Madrid ni de Barcelona. Parlo de ciutadans que poden tenir en risc la seva salut», ha assegurat en les seves declaracions.

Creix la tensió entre govern espanyol i Generalitat

Robles va comparèixer aquest diumenge per defensar l’actuació de l’executiu de Sánchez i va assegurar que el president de la Generalitat, Quim Torra, «no mereix ser anomenat responsable polític» per «anteposar la política» a una qüestió com la crisi del coronavirus.  D’altra banda, la ministra va deixar entreveure que prendran mesures si el Govern de la Generalitat no acata les decisions preses des del Consell de Ministres.

Per la seva banda, El govern espanyol avisa: enviaran militars «on calgui» va afirmar, després de la seva participació en la videoconferència de presidents autonòmics, que la Generalitat «no estarà darrere del Govern espanyol, sinó al costat, perquè això va de salut i vides, no de proclames patriòtiques». Finalment, va sentenciar que la Generalitat seguirà prenent les decisions que consideri oportunes.


Comentaris

envia el comentari