IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Cada català podrà disposar d'una mascareta gratis a partir de dimarts

Ho ha anunciat aquest dijous la consellera Budó

Dues dones amb mascareta passegen per Terrassa, Catalunya
Tots els catalans podran disposar d'una mascareta gratuïta. | Cristóbal Castro

Cada ciutadà de Catalunya podrà accedir, des del proper dimarts 14 d'abril, a una mascareta gratuïta. S'hauran de recollir a les farmàcies amb el carnet de Salut. Ho ha explicat aquest Dijous Sant la consellera de Presidència, Meritxell Budó, després que el president Torra expliqués aquest matí que la Generalitat ha fet una comanda de 14 milions de mascaretes.

Així, la primera mascareta que es reculli amb cada targeta sanitària serà de franc. «Les mascaretes es recolliran amb la targeta sanitària a la farmàcia. Els que puguin quedar-se a casa que s’esperin perquè primer només les recullin els que han d’anar a treballar sí o sí», ha dit la consellera Budó.

Demanen l'ús de mascaretes i de guants

La compra de les mascaretes, que s'ha fet a una empresa del Maresme, permetrà que cada ciutadà en tingui dues, i es complementarà amb qualsevol que hagin fet, a banda, ajuntaments o altres institucions. Budó ha explicat que serà «indispensable» presentar la targeta sanitària a l'hora d'anar a buscar les mascaretes del Govern.

D'altra banda, també ha garantit que els 14 milions de mascaretes comprades són per la ciutadania, i formen part d'una comanda al marge de les que es fan per abastir als serveis essencials, com els sanitaris o els d'emergència. «Aquests dies hi haurà molta més gent desplaçant-se, demanem l'ús de mascaretes, i de guants», ha dit Budó, remarcant la necessitat de "l'autoprotecció" per evitar la propagació del virus.

Budó tem un repunt de contagis

En la roda de premsa diària del Govern, la consellera de la Presidència, Budó ha dit que un desconfinament mal planificat «pot portar un rebrot de contagis» i un segon confinament «molt més llarg i greu». En aquest sentit, Budó ha dit que els epidemiòlegs demanen mantenir el confinament total i ha recordat que l'OMS també ha exigit no «relaxar-se».

«Desconeixem quin pla té el govern espanyol pel desconfinament més enllà de dir que a partir de la setmana que ve haurem de tornar a treballar, i això no pot ser», s'ha queixat. Budó ha demanat a les empreses que, en la mesura del possible, permetin teletreballar a tots els empleats que ho puguin fer, i que també siguin flexibles amb els horaris d'entrada per evitar aglomeracions en les hores punta al transport públic.


Comentaris
Cris
Què vol dir el "carnet de Salut"? La targeta sanitària?
Asensio
....Y esa empresa del Maresme quienes son, ¿Algún amigo del Govern? Pregunto. Porque lo que necesitamos son tes para poder ir a trabajar.
Em pregunto en quin moment pensen comunicar-ho a les farmàcies i quan preveuen que ens arribin aquestes mascaretes, tenin en compte que ja han començat 4 dies de festa...

envia el comentari