IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

L’OMS adverteix que les mascaretes de cotó no funcionen contra el coronavirus

Així ho han afirmat en l'informe relatiu a l'ús dels EPI (equips de protecció individual)

Imatge de mascaretes fabricades amb el material NEOTUB lliurat per l'empresa Medilast
Aquestes mascaretes no són resistents als fluids i poden retenir la humitat i, per tant, contagiar | CatalunyaDiari

Segons un informe publicat per l'OMS (Organització Mundial de la Salut) l'ús de màscares de cotó pot ser perjudicial, ja que no són resistents als fluids i poden retenir la humitat i, per tant, contagiar. Així ho han afirmat en l'informe relatiu a l'ús dels EPI (equips de protecció individual).

Un dels motius pels quals han pres aquesta postura és perquè no sabenquè microorganismes són capaços de traspassar la protecció que ofereixen. Tot i això, han advertit que no hi ha una conclusió científica que demostri que les màscares fabricades amb materials sintètics siguin més efectives per donar protecció al personal sanitari.

Des de Nacions Unides recorden que cal esterilitzar tot material de protecció sanitari abans de ser utilitzat i que després del seu ús, haurien de ser destruïts, ja que poden estar perillosament contaminats per coronavirus.

Les màscares no són necessàries en la població general

D'altra banda, l'OMS no està d'acord en l'ús de mascaretes a la població general, ja que pot acabar creant un «fals sentit de seguretat» poden acabar impulsant la pràctica de mesures que sí que funcionen, com rentar-se les mans a consciència i establir distància entre les persones.

Així, es recorda que l'ús de màscares és recomanat per a totes aquelles persones que estan relacionades amb l'àmbit sanitari o que estiguin en contacte amb alguna persona contagiada de coronavirus. També afirmen que aquelles persones que pateixin la malaltia si haurien de portar mascaretes per evitar contagis a altres persones.


Comentaris

envia el comentari