IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Només el 4% de les mascaretes de la Policia Nacional són òptimes

Els protocols interns del cos exigeixen mascaretes FFP2 i FFP3

Agents de la Policia Nacional cuidant a una dona amb alzheimer durant el confinament a Castelló
La Policia Nacional té un problema amb les mascaretes, la majoria de les quals són quirúrgiques. | CatalunyaDiari

Els problemes de material de protecció de la Policia Nacional persisteixen. Si bé és cert que el cos compta amb mascaretes d'autoprotecció, també ho és que la immensa majoria d'aquests elements no tenen la qualitat òptima. Segons publica aquest dimecres el portal 'Voz Pópuli', el 96% de les mascaretes del Cos Nacional de Policia són quirúrgiques, és a dir, que protegeixen en menor mesura de les infeccions per coronavirus.

Només un 4% de mascaretes òptimes

En concret, la Policia Nacional té a la seva disposició més de 780.000 mascaretes. D'aquestes, només el 4% són dels tipus FFP2 i FFP3, que són les que compleixen amb tots els estàndards establerts i que recullen els protocols interns del cos. Les mascaretes quirúrgiques són les més accessibles al mercat, però alhora cal assenyalar que estan dissenyades amb diverses capes poc poroses que protegeixen ben poc de les grans partícules que provinguin de fora.

Malgrat que els sindicats i els comandaments de la Policia Nacional han batallat perquè els agents disposin de mascaretes de la màxima eficàcia, el cert és que l'objectiu sembla lluny d'aconseguir-se atesa la situació de col·lapse que viu actualment el mercat d'aquest material.

Gairebé 1.700 mascaretes a Girona

En un altre ordre de coses, el personal municipal i els voluntaris de Protecció Civil han repartit 1.686 mascaretes a Girona ciutat aquest primer dia de tornada a la feina dels serveis no essencials. D'aquestes, la majoria s'han donat a les estacions del tren convencional i a la d'autobusos. D'altra banda, i com ja va anunciar l'alcaldessa, la Policia Municipal ha intensificat els controls per garantir que la gent no se saltés l'estat d'alarma.

Se n'han fet catorze, sobretot a les diferents entrades de la ciutat, i s'han interposat 35 denúncies. En l'apartat cultural, el Girona A Cappella Festival posposa tota la programació al 2010 i el cicle Ibercamera passa al febrer el concert de l'Orquestra de Lucerna que havia de celebrar-se aquest abril.


Comentaris

envia el comentari