Mediapro prepara un ERTO que afectarà 1.200 treballadors

La productora catalana promet, però, ajudes salarials pels aturats

Edifici de Mediapro
Mediapro s'uneix a les empreses que faran un ERTO pel coronavirus | Catalunya Diari

La productora audiovisual catalana Mediapro ha iniciat els tràmits per aplicar un ERTO a la seva plantilla a causa del coronavirus. Es veuran afectats 1.200 treballadors de tot l'Estat que aniran a l'atur temporalment.

Fonts de la companyia asseguren que era una mesura «necessària» i que tindrà un caràcter temporal. Confirmen que bona part de la seva activitat ha quedat «paralitzada» a causa de la pandèmia mundial. I és que totes les 16 lligues de futbol on fan tasques de producció estan suspeses, a més de bona part dels seus projectes cinematogràfics o de ficció i entreteniment televisiu. 

Pla d'austeritat salarial

L'empresa va fer arribar aquesta mesura i altres als seus treballadors mitjançant un correu electrònic. En aquest comunicat a la plantilla, també s'hi recollia la retallada dels sous mes alts de la companyia que superen els 80.000 euros, «entre un 15 i un 25%», principalment membres de l'equip directiu. 

A més, s'han compromès a complementar l'atur de sous que estiguin per sota dels 1.500 euros fins arribar-hi i fer aportacions perquè tothom pugui cobrar el 75% de les retribucions. La companyia de Jaume Roures comptava el 2019 amb 7.123 treballadors a 58 seus repartides a 38 països. 

Tous també planteja un ERTO

Tous, el fabricant català de joies, ha decidit aturar temporalment l'activitat a l'estat per protegir la seguretat i salut dels seus empleats i les seves famílies, així com la dels seus clients. 

La companyia té previst presentar un ERTO que afectarà la majoria de la seva plantilla arreu de l'estat. Tot i això, Tous s''ha compromès a complementar les ajudes públiques perquè tota la plantilla percebi un 80% del salari brut fix mensual, i que ho faci de manera puntual, assumint la companyia el possible retard a l'hora de rebre ajuts públics.


Comentaris

envia el comentari