Les discoteques en perill: la meitat dels locals podrien tancar en els pròxims mesos

Des de Spain Nightlife demanen mesures «urgents i eficaces» per evitar aquests tancaments

Tiffany's Madrid
Els locals d'oci nocturn en risc si no s'aproven noves mesures | CatalunyaDiari

La patronal Spain Nightlife denuncia que més d'un 50% dels negocis d'oci nocturn de tota Espanya podrien tancar definitivament en els pròxims mesos. Els empresaris, per tal d'evitar que es produeixin aquests tancaments, demanen al govern que prengui mesures econòmiques, fiscals i laborals «urgentíssimes i eficients», ja que consideren que les que hi ha fins ara són «totalment insuficients». 

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

Suspensió de tributs i lloguers

Algunes de les mesures més urgents que sol·liciten els propietaris d'aquests locals són la suspensió de l'obligació de pagament de tota mena de tributs, estatals, regionals i municipals, en un termini de 6 mesos, de la mateixa manera que les cotitzacions a la Seguretat Social

La suspensió de l'obligació del pagament dels lloguers, també per un temps de 6 mesos, és una altra de les sol·licituds que es fan a les administracions. «Si els locals estan tancats, no poden seguir fent front a aquesta obligació, ni de forma ajornada ni tan sols amb una rebaixa del 50%», manifestaven des de la plataforma. 

Si no s'aproven aquestes mesures, a més a més d'oferir subvencions a fons perdut als empresaris, s'estima que un 50% dels locals d'oci nocturn podria tancar definitivament per no poder superar la crisi econòmica generada per aquesta pandèmia del coronavirus. Això suposaria deixar al carrer a més de 300.000 treballadors de tota Espanya, i si no es recupera aquesta activitat fins després de l'estiu, la facturació global d'aquest sector seria un 80% menys que l'any anterior. 

Preocupació pels treballadors i clients

Des de la plataforma Spain Nightlife donen suport al distintiu sanitari llençat recentment per l'Associació Internacional d'Oci Nocturn, amb l'objectiu de recuperar la confiança dels clients i al mateix temps protegir als treballadors.

Aquest certificat sanitari, amb el nom de 'Sanitized Venue', exigeix la desinfecció del local de manera periòdica, a més a més de formar als treballadors, oferir recomanacions als clients i prendre la temperatura de les persones del local amb càmeres tèrmiques. 

El vicepresident de l'Associació Internacional, Camilo Ospina, anunciava que «som pioners una vegada més en la implementació de distintius i certificats internacionals per garantir la seguretat i la salut dels nostres clients i, d'aquesta manera, recuperar la seva confiança en el moment que puguem tornar a obrir».


Comentaris

envia el comentari