IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Menys pressió i tancament d'hospitals de campanya a Madrid

L'hospital de campanya habilitat per donar suport a l'Hospital Severo Ochoa de Leganés ha tancat

Imatge de l'hospital de campanya creat per donar suport l'hospital Severo Ochoa
L'hospital de campanya que dóna suport a l'Hospital Severo Ochoa s'ha tancat per falta de pacients | Catalunya Diari

L'hospital de campanya habilitat al pavelló esportiu 'Carlos Sastre', que es va posar en marxa per donar suport a l'Hospital Severo Ochoa de Leganés, ha tancat perquè ja no han registrat cap pacient, tal com han indicat a Europa Press fonts municipals i del mateix centre.

Des de l'Executiu autonòmic han explicat que s'ha decidit tancar l'hospital de campanya i el Sever Ochoa ha emprès diverses accions de reorganització, com desmuntar alguna sala d'espera que s'havia dedicat a pacients de coronavirus i també s'ha «netejat» una àrea que es dedicava a part a persones contagiades.

A aquestes dependències mèdiques provisionals del pavelló esportiu 'Carlos Sastre', que tenien una capacitat per albergar fins a 120 llits, es van arribar a traslladar a una trentena de pacients del Severo Ochoa.

Recuperació de la normalitat

Aquest hospital va ser un dels que més pressió assistencial va patir durant el pic més alt d'incidència pel coronavirus. No obstant això, diumenge passat les Urgències del centre van començar a recuperar la normalitat i ara s'han donat actuacions de replegament, com el tancament d'aquesta instal·lació de campanya.

Ara, segons detallen fonts regionals, amb el tancament d'aquest hospital de campanya el Severo Ochoa «ja ha començat a reorganitzar a poc a poc en la mesura del possible». Per la seva banda, fonts municipals han assenyalat que el tancament d'aquesta instal·lació ha estat una decisió de la Conselleria de Sanitat i del Govern autonòmic.

Després d'incidir que la Comunitat de Madrid assenyala que vol «centralitzar» tota l'assistència a pacients de Covid-19 a Ifema, des del Consistori de Leganés expliquen que l'administració regional ha demanat que «no es desmantelli» l'hospital de campanya i es mantingui «muntat i llest» per si calgués posar-lo en marxa de nou davant la possibilitat d'una segona onada de coronavirus.

Diversos hospitals planifiquen un replegament

Diversos hospitals de la regió ja tenen en previsió estratègies de «replegament» d'àrees d'hospitalització davant l'augment d'altes i menor freqüentació registrades en serveis d'Urgències, si bé el desplegament de llits UCI es manté.

Un dels centres que ja pensa en replegament és l'Hospital Gregorio Marañón, que ha aconseguit superar les 1.000 altes hospitalàries de pacients afectats per coronavirus des que es va declarar la crisi sanitària i en els pròxims dies procedirà a iniciar l'estratègia de replegament en certes àrees.

Per exemple, l'Hospital 12 de Octubre està «replegant» algunes plantes d'hospitalització i àrees que havien estat obertes per a l'atenció urgent de pacients, encara que aquestes últimes s'han deixat «bloquejades» per si fos necessari «reobrir» en cas de «repunt», han explicat a Europa Press un portaveu de centre hospitalari.

D'altra banda, a l'Hospital Príncepe de Asturias a Alcalá d'Henares, han subratllat que no hi haurà replegament pel que fa a UCI i serveis d'Anestèsia, però sí que hi haurà un «replegament molt prudent i molt tímid» pel que fa a Urgències i zones d'hospitalització, mantenint «sempre la capacitat de resposta immediata si canviés la situació», apunten des del centre.

L'Hospital de La Paz també té «afortunadament» una previsió de replegament i s'està estudiant com realitzar-la perquè sigui de «forma ordenada». Ifema serà clau en l'estratègia de «replegament» davant el descens de pacients amb coronavirus en els hospitals de la regió, ja que el plantejament és focalitzar amb el pas del temps en aquesta infraestructura els malalts de Covid-19 i es mantindrà oberta «el temps que sigui necessari».


Comentaris

envia el comentari