IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Mercadona repunta en vendes, mentre Dia i Eroski perden mercat per primer cop des de l'inici del confinament

Són dades d'un estudi de la consultora Kantar, que també confirma el creixement del comerç electrònic durant l'estat d'alarma

Imatge d'un Mercadona de Madrid el 10 de març de 2020
Mercadona ha repuntat en vendes, segons l'últim estudi de la consultora Kantas. | Catalunya Diari

Els supermercats regionals i de proximitat, juntament amb Grup Dia i Eroski, van cedir terreny per primera vegada des de l'inici del confinament, segons les dades de la consultora Kantar. Per contra, Mercadona va registrar un repunt en les vendes. Així mateix, les compres en línia de gran consum van aconseguir el seu màxim històric en la tercera setmana de confinament, del 30 de març al 5 d'abril, respecte a abans de la declaració de l'estat d'alarma pel coronavirus.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu.  FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

Malgrat les dificultats del canal en línia per a respondre a la creixent demanda dels consumidors, el comerç electrònic va continuar guanyant quota de mercat i frega ja els tres punts sobre el total de les compres. Els productes que majoritàriament s'estan comprant mitjançant aquest canal són l'alimentació seca, la beguda i la drogueria, encara que aquesta última ha perdut pes en les cistelles per Internet en l'última setmana analitzada.

S'incrementa la despesa en productes de gran consum

En aquest context, la despesa de les llars espanyoles en productes de gran consum va créixer un 25% en la tercera setmana de confinament respecte a abans de la declaració de l'estat d'alarma pel coronavirus. El pic en la despesa setmanal es deu a l'increment del tiquet mitjà per cinquena setmana consecutiva, que va aconseguir màxims històrics fregant ja els 24 euros, i a l'augment en el nombre de compres setmanals realitzades pels espanyols per primera vegada des de l'estat d'alarma.

Si bé des que s'iniciés el confinament el nombre de visites al supermercat havia descendit gradualment, en la setmana del 30 de març al 5 d'abril es va produir un increment del 4,6%. «Encara que seguim lluny de la mitjana precrisis, aquest increment fins als 70 milions de compres setmanals pot deure's a la Setmana Santa», apunta Carlos Cotos, expert en panells de consum de Kantar. «Davant el tancament dels establiments, encara que sigui un parell de dies, els espanyols van més a comprar per previsió, proveint els seus rebosts d'alimentació, begudes i productes frescos», ha explicat.

Tot i el «retrobament» de molts espanyols amb la cuina, segons Kantar, durant la segona quinzena de confinament, del 30 de març al 12 d'abril, el menjar preparat a domicili va créixer en les llars espanyoles, amb un 10% més de comandes que en el període anterior a la crisi del coronavirus. El canal digital, mitjançant les apps d'empreses com Deliveroo, JustEat o UberEats, que va augmentar en un 38% les seves comandes respecte a abans del confinament, està sent la principal via d'acceleració del negoci, per davant del telefònic, ha apuntat la consultora.


Comentaris

envia el comentari