Les mesures excepcionals de Mercadona davant la crisi del coronavirus

L’objectiu és protegir la salut i la seguretat dels clients i dels treballadors

Interior dels supermercats Mercadona
Mercadona implementa mesures de prevenció per garantir la salut i seguretat de clients i treballadors davant el coronavirus | CatalunyaDiari

Mercadona ha pres mesures excepcionals d’avant la crisi del coronavirus. Des de fa dies la psicosi col·lectiva va apoderar-se de tothom, fent que anéssim en massa a tots els supermercats per arrasar amb els productes. Ara, davant l’estat d’alarma decretat pel govern, no es pot sortir de casa, només en casos específics, i si s’incompleix poden suposar sancions econòmiques o presó, per garantir la limitació de moviments, les policies fan controls en espais públics i transports.

Tanmateix, es pot anar a comprar, però cal fer-ho amb una mica de seny i mantenir les distàncies de seguretat amb la resta de persones, anar-hi un membre de cada família i comprar raonablement, per evitar aglomeracions i que tothom pugui fer la seva compra.

Mesures excepcionals per protegir la salut i seguretat de tothom

En aquest sentit, Mercadona ha informat que ha pres una sèrie de mesures de seguretat amb l’objectiu de protegir la salut i seguretat de tothom, tant dels seus clients com dels treballadors, i també assegurar el proveïment de tots els seus supermercats. Així, en el seu comunicat han demanat que cada client acudeixi tot sol a la botiga, sense nens o en família, evitant grups, a més d’aconsellar que no hi vagin tots aquells que formin part de grups de risc, és a dir, gent gran o amb malalties prèvies.  I en el nou horari de 9.00 a 20.00 hores, que podrà ser adaptat segons les circumstàncies del moment.

També és important «espaiar la compra al llarg del dia i no acudir a l'hora d'obertura de l'establiment», per tal de poder garantir l’atenció a tots els clients dia rere dia i evitar aglomeracions i les llargues cues d’espera. És més, Mercadona també ha demanat  «no emmagatzemar innecessàriament productes» i ha recordat que garanteixen el proveïment de productes de primera necessitat.

Per altra banda, Mercadona només permet el pagament amb targeta, per evitar el contacte amb els treballadors, i no és possible fer cap devolució. A més, tots els clients han de fer servir guants a l’hora de manipular els aliments i el responsable o un vigilant de seguretat controlarà l’aforament de cada supermercat, per garantir la distància preventiva d’un metre entre tothom, marcant aquesta distància, fins i tot, mentre es fa cua a les caixes. També han incrementat les mesures internes de salut pels seus treballadors i intensificat la desinfecció i neteja diàries de les instal·lacions.


Comentaris

envia el comentari