URGENT

🚔 Troben el cadàver d'un home en una platja de Barcelona

URGENT

🚨 Sanitat confirma més de 10.000 nous contagis i 254 morts més per coronavirus a Espanya

Un metge del Banc de Sang, nou positiu per coronavirus a la sanitat catalana

Ha obligat a aïllar a 11 professionals més

Persona equipat amb mascareta i equip contra el contagi del coronavirus
Continuen apareixent positius entre els professionals sanitaris catalans | EP

Un metge del Banc de Sang i Teixits (BST) és un dels més de 100 positius per coronavirus confirmats a Catalunya. Ha obligat a aïllar 6 professionals del Clínic i 5 de Bellvitge, on treballava. Segons han confirmat des del BST, es tracta d'un hematòleg de 60 anys que treballava entre el BST dels dos hospitals.

Se sospita que va infectar-se per contagi amb una persona positiva fora de l'activitat professional. Fonts del BST expliquen que es troba , i només té unes dècimes de febre i tos. Els onze contactes professionals aïllats a casa de forma preventiva haurien estat persones amb qui l'infectat va reunir-se durant una estona llarga.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

No tindrà repercussió en les donacions

Per contra, els equips d'epidemiologia no han considerat prendre mesures preventives de cara els donants, ja que pel lloc de treball del metge dins del BST i el grau de contacte amb donants no ho veuen necessari.

Des del BST remarquen que no hi ha cap problema per a les donacions i que tots els punts segueixen oberts. A més, recorden que estar en un bon estat de salut ja és un requisit previ per a donar sang.


Comentaris

envia el comentari