Les milers de persones que han mort en residències per Covid-19

Canàries és la comunitat autònoma que registra un menor nombre de casos

Dos operaris desinfectant una residència a Tarragona
Les residències d'ancians estan sent un sector molt afectat pel coronavirus | Cedida

La xifra de morts per Covid-19 a les residències d'avis ja es compten per milers. Sens dubte, les residències, tant públiques com privades, estan sent un gran focus d'infecció, tant és així que amb prou feines hi ha dades veraces sobre el nombre real de morts.

Segons les dades, la Comunitat Autònoma que registra un major nombre de morts en residències a la Comunitat de Madrid, concretament 4.953 persones grans, seguit de Catalunya, amb 2.015 morts; i de Castella i Lleó, amb 1.956. En el pol oposat, Canàries, amb tan sols 10 morts.

Morts per comunitats autònomes

A Madrid, hi ha 4.953 morts en residències madrilenyes entre el 8 de març i el 14 d'abril. A Catalunya, hi havia 2.015 morts fins al 16 d'abril, segons l'últim balanç de la Conselleria de Salut de Generalitat.

Per la seva banda, la Junta de Castella i Lleó, acumula un total de 1.956 persones mortes allotjades en residències de gent gran — públiques i privades —, i centres públics de discapacitat, de les quals corresponen a casos confirmats per Covid-19.

A Castella-la Manxa, s'han registrat 3.228 residents confirmats i un total de 662 morts en aquests centres. Aragó ha comptabilitzat 426 morts des de l'inici de la pandèmia i 1.921 casos.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

Andalusia, per la seva banda, reuneix 300 morts en residències grans. L'índex de morts en aquesta comunitat autònoma és força baix, ja que tan sols s'han registrat «tres casos per cada 100.000 habitants».

A les Balears, les dades apunten a 417 persones afectades: 217 persones positives de les quals 26 s'han curat i 50 han mort. La Rioja acumula 141 persones grans mortes, els tres últims casos han estat registrats dijous passat.

La comunitat més afectada: Extremadura

Galícia, es manté estable, amb tan sols 95 morts, mentre que Cantàbria registra 79 persones mortes en residències, 107 hospitalitzats i 223 pacients ingressats. La comunitat autònoma veïna, Astúries, es va elevar en els últims dies fins a 93 persones.

A la Regió de Múrcia, tan sols hi ha 57 persones mortes en residències d'ancians i 277 afectats per la pandèmia, una dada molt inferior a la de Navarra, que ja acumula 457 morts.

Sens dubte, una de les grans afectades per la pandèmia ha estat Extremadura, ja que el 85% dels morts per Covid-19 procedien de residències de gent gran.


Comentaris

envia el comentari