URGENT

👉 Catalunya avançarà al tram 2 de la desescalada i aixecarà més restriccions dilluns

Un milió de tests comprats pel govern no serveixen per la detecció ràpida de coronavirus

Ho afirma un document de la Societat Espanyola de Malalties Infeccioses i Microbiologia Química

Salvador Illa i Pedro Sánchez, en una reunió del comitè tècnic sobre el coronavirus.
El ministre de Sanitat, Salvador Illa, i el president del govern espanyol, Pedro Sánchez. | Europa Press

Nou obstacle per al govern espanyol en la lluita contra el coronavirus. Segons ha avançat 'El País' aquest dijous, 2 d'abril, un total d'un milió de tests, que van arribar dilluns en un vol militar a Espanya des de la Xina, no serviran per a un diagnòstic ràpid del virus.

Així ho afirma un document de la Societat Espanyola de Malalties Infeccioses i Microbiologia Química, que han apuntat que els assajos serològics no es fan servir de manera rutinària per al diagòstic de la Covid-19, perquè no el detectarien fins al cinquè o sisè dia de contagi.

Un nou lot de tests que no substituïrien les PCR

Ara per ara, els tests més fiables per a la detecció del coronavirus són els PCR, que si bé és cert que triguen quatre hores en detectar el virus, també ho és que poden fer el diagnòstic en el primer dia de contagi. Els tests arribats a Espanya en l'avió militar que va aterrar a Torrejón de Ardoz dilluns a la tarda, doncs, no podrien ser usats de manera rutinària i no podrien substituir els PCR, tal com s'esperava.

El nou lot va ser comprat a un proveïdor diferent que els tests que es van haver de retornar, la setmana passada, al fabricant Bioeasy després de detecar que eren defectuosos. El seu mètode de funcionamen és a partir d'una gota de sang que se sol extreure a través d'una punxada al dit.

Els tests funcionen correctament, però el fet que no detectin el coronavirus fins el cinquè o sisè dia des que es contrau impedeix que puguin reemplaçar els PCR i que el seu ús pugui ser rutinari en les dinàmiques sanitàries dels darrers dies. Nou maldecap, doncs, per al govern espanyol.


Comentaris

envia el comentari