Minut a minut: Catalunya supera els 1.400 morts per coronavirus

L'UME intervenint en l'estació de tren de Granada per desinfectar-la
Salut ha confirmat 184 noves morts aquest diumenge | Cedida

  

ACTUALITZACIÓ 22:40 h

El Departament de Salut ha confirmat 184 noves morts per coronavirus a Catalunya, que eleven la xifra de víctimes a 1.410. A més, en les últimes hores s'han registrat 1.131 nous positius, amb un total acumulat de 16.157.

  

D'aquests, 1.512 són casos greus. Del total d'afectats al país, 2.600 són professionals sanitaris. Des de l'inici de la pandèmia s'han comptabilitzat fins aquest diumenge un total de 4.125 altes hospitalàries de persones amb coronavirus

ACTUALITZACIÓ 22.00 h

Europa supera els 330.000 contagis de coronavirus i s'apropa a les 21.000 morts. Itàlia, Espanya i Alemanya es mantenen com els estats de la Unió Europea més afectats pel covid-19.

ACTUALITZACIÓ 20.50 h

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha qualificat de «manca de respecte per a tota la ciutadania» que a dos quarts de nou del vespre el govern espanyol «encara» no hagi publicat al BOE el decret de confinament total excepte en serveis essencials.

ACTUALITZACIÓ 20.35 h

El Govern italià ha anunciat aquest diumenge que 756 persones han mort en les últimes hores en tot el país pel coronavirus fins a un total de 10.779 morts i que el nombre de nous casos ha baixat lleugerament respecte als del dissabte, 5.217 enfront de 5.974, per a un total de 97.689 contagis.

ACTUALITZACIÓ 20.31 h

L'actor català de doblatge Salvador Vives va morir aquest dissabte al matí a l'Hospital Clínic de Barcelona a causa del coronavirus. Nascut al Poble-sec el 1942, va entrar a l'Institut del Teatre amb quinze anys i va participar en obres de teatre, com 'Dangerous corner'.

A partir dels anys 70 es va centrar en el doblatge, substituint veus com la de Jeremy Irons a 'El mercader de Venècia', Liam Neeson a 'Batman Begins', Michael Madsen a 'Kill Bill: Volum 1' i 'Kill Bill: Volum 2' o Rupert Everett a 'La boda de meu millor amic'.

ACTUALITZACIÓ 20.00 h

Set morts i 59 contagiats més per coronavirus en les darreres 24 hores a les comarques de Girona. A més, una altra persona ha mort per coronavirus a l'Hospital de Manresa, en les últimes 24 hores, el nombre d'ingressats per covid-19 ha passat de 152 a 141.

ACTUALITZACIÓ 19.23 h

Mor un bebè de pocs mesos de coronavirus als Estats Units.

ACTUALITZACIÓ 18.00 h

Montserrat Bassa ingressada a l'hospital de Figueres per coronavirus.

ACTUALITZACIÓ 17.30 h

Els ultims estudis aporten una espurna d'esperança que ens convida a pensar que l'arribada del bon temps i la calor podria frenar l'expansió del virus a Catalunya. No significa que la calor acabi amb el Covid-19 definitivament, però sí que suposaria que en condicions ambientals menys òptimes, el virus sobreviuria menys temps i, per tant, el risc de contagi seria menor.

ACTUALITZACIÓ 16.40 h

Un estudi realitzat a l'Hospital Wuhan Jinyintan (la Xina) en 12 pacients amb síndrome de dificultat respiratòria aguda (SDRA) greu relacionat amb la infecció pel nou coronavirus, i assistits per ventilació mecànica, ha evidenciat els beneficis que comporta per als seus pulmons ficar-los al llit boca avall.

ACTUALITZACIÓ 15.27 h

Yolanda Díaz, ministra de Treball, ha demanat a Europa un pla Marshall, per marcar, a més, el futur el projecte comú europeu. La ministra d'Hisenda, per la seva banda, ha declarat que «El sacrifici de tots els ciutadans està permetent salvar vides. Segur que aquest pas addicional contribuirà en aquesta direcció per a protegir els més vulnerables».

ACTUALITZACIÓ 15.02 h

Inicia la roda de premsa del govern espanyol. «Sabem que aquest confinament està posant a prova la capacitat de la gent», ha dit la portaveu del govern i ministra d'Hisenda, María Jesús Montero.

ACTUALITZACIÓ 13.58 h

La Diputació de Barcelona ha cedit els seus vehicles al CatSalut perquè siguin distribuïts al territori pels requeriments pel coronavirus. Salut ha considerat destinar els primers sis vehicles a L'Hospitalet de Llobregat a causa de l'impacte que ha provocat el tancament de molts Centres d'Atenció Primària (CAP).

ACTUALITZACIÓ 13.53 h

L'alcalde d'Igualada (Barcelona), Marc Castells, ha exigit «claredat» en les informacions emeses per les administracions sobre el tancament de la conca d'Òdena. «Se'ns diu que es manté el tancament perimetral de la Conca d'Òdena fins a una altra ordre, però alhora s'amplia, a partir de demà, el confinament en fase 2», ha assenyalat Castells.

ACTUALITZACIÓ 13.39 h

L'Associació d'Apartaments Turístics de Barcelona (Barcelona) ha cedit al personal sanitari un total de 170 pisos turístics, amb 350 habitacions en total, de manera gratuïta en cas que els necessitin durant la pandèmia. Aquests es troben prop de les zones dels centres sanitaris de la ciutat comtal com ara el Clínic, Sant Pau, Vall d'Hebron i l'Hospital del Mar.

ACTUALITZACIÓ 12.52 h

El departament de Treball està distribuint material sanitari a diversos centres residencials de Catalunya. Es tracta d'un lot de 210.000 mascaretes FFP2, 100.000 mascaretes quirúrgiques, 200.000 guants d'un sol ús, 32.000 bates impermeables i 10.000 ulleres de protecció per un valor total de 1,69 milions d'euros.

ACTUALITZACIÓ 12.50 h

El ministre de Transports, José Luis Ábalos, ha assenyalat que el govern ha acordat el confinament total per evitar el col·lapse del sistema sanitari. Ábalos, en referència a la pregunta sobre si s'sallargarà el confinament, ha declarat: «Treballem perquè no passi».

ACTUALITZACIÓ 11.40 h

El govern espanyol ha xifrat les morts d'ahir en 838. En la mateixa línia, l'executiu de Sánchez indica que el pic de la corba d'incidència del coronavirus a Espanya està a punt d'assolir-se i que, per tant, hi haurà aviat una tendència a l'estabilització, de manera que el ritme baixarà. 

ACTUALITZACIÓ 10.56 h

El sindicat UGT ha elaborat un informe, que ha presentat aquest diumenge, en què xifren en 3.339.223 els treballadors de Catalunya, dels quals més de 900.000 no realitzen tasques essencials. 

ACTUALITZACIÓ 10.51 h

La consellera de Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha assegurat que Quim Torra assistirà aquest diumenge a la conferència de presidents autonòmics «amb actitud propositiva» i ha aplaudit les mesures del govern espanyol que limiten la mobilitat d'activitats no essencials.

ACTUALITZACIÓ 10.16 h

La ministra d'Hisenda i portaveu del govern, María Jesús Montero, ha avisat de què la crisi provocada pel coronavirus «tindrà una repercussió molt greu als comptes públics». Tanmateix, ha destacat que la salut és més important. Així ho ha declarat en una entrevista a Catalunya Ràdio en què, a més, ha assenyalat que s'hauran de «buscar recursos apel·lant Europa».

ACTUALITZACIÓ 9.31 h

La pandèmia del coronavirus ha provocat, fins ara, 30.852 morts en tot el món, tal com ha xifrat la Universitat Johns Hopkins, que fa un balanç diàriament. Paral·lelament, un total de 665.164 persones han estat contagiades. 

ACTUALITZACIÓ 9.27 h

Aquesta nit a les 21.00 hores hi ha convocat un minut de silenci amb espelmes enceses per homenatjar i recordar les persones mortes pel coronavirus. El missatge s'ha difós a les xarxes socials i demana oferir un minut de silenci per a les persones grans que estan marxant «sense poder acomiadar-se».

ACTUALITZACIÓ 9.08 h

Un total de 10.000 equips de protecció individual (EPI) arribaran avui a Espanya en un avió procedent de la República Txeca per respondre a la petició del govern de Sánchez a l'OTAN demanant subministrament sanitari.

.


Comentaris

envia el comentari