MINUT A MINUT: Mes de 900 avis morts en residències de Catalunya

La xifra total de victimes del coronavirus en centres hospitalaris supera ja les 2.750

Sanitari esperant a l'entrada de l'Hospital Sant Pau de Barcelona al costat d'una ambulància , 5 d'abril de 2020
Catalunya arriba al total de 26.824 contagiats per coronavirus | Catalunya Diari

Les xifres baixen a Catalunya per quart dia consecutiu. El principat arribava aquest diumenge a les 2.760 morts per coronavirus, 123 més que les registrades el dia anterior, i en les últimes hores ha confirmat 792 nous casos, enfront dels 1.298 del dia anterior. Tot i que sembla que la corba de contagis i defuncions comença a disminuir, s'haurà d'esperar a veure com avancen les pròximes hores i dies. Aquest dissabte el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, decretava una nova pròrroga de l'estat d'alarma que s'allargaria fins al 26 d'abril.

Catalunya

  • Positius: 26.824
  • Greus: 2.276
  • Morts: 2.760
  • Altes hospitalàries: 10.088

Espanya

  • Positius: 135.032
  • Greus: 6.931
  • Morts: 13.055
  • Altes hospitalàries: 40.437

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

ACTUALITZACIÓ 22.20 HORES

ÚLTIMA HORA

El Departament d'Afers Socials i Famílies ha informat aquest dilluns que des del 15 de març, han mort per coronavirus un total de 909 persones a les residències de gent gran de Catalunya, el que representa un augment de 206 persones en relació amb l'última actualització, segons han informat els mateixos centres.

ACTUALITZACIÓ 22.00 HORES

Els famosos també es rendeixen als reptes virals de la xarxa durant confinament. Aquesta vegada ha estat el torn d'Andrés Iniesta.

ACTUALITZACIÓ 21.50 HORES

Prop d'un miler d'estudiants i personal universitari espanyol que està a l'estranger demanen poder tornar a l'Estat. El CRUE (Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles) apunta que gairebé 200 estudiants que volen tornar són a Itàlia i que la col·laboració amb els Ministeris d'Assumptes Exteriors i d'Universitats permetrà enlairar vols des d'Itàlia entre aquest dilluns i dimarts perquè tots ells puguin retornar a Espanya.

ACTUALITZACIÓ 21.30 HORES

ÚLTIMA HORA

El primer ministre britànic, Boris Johnson, ingressa a l'UCI per coronavirus.

ACTUALITZACIÓ 20.30 HORES

Tres dies després que el govern espanyol demanés als ciutadans portar mascareta per sortir al carrer i a comprar, l'Organització Mundial de la Salut (OMS) insisteix a recomanar-ne l'ús només a malalts i sanitaris, per no «aguditzar-ne l'escassetat».

ACTUALITZACIÓ 19.30 HORES

El principal problema a l'hora de trobar una vacuna contra el coronavirus és la gran capacitat de mutació del SARS-CoV-2, que es transforma més ràpidament del que estava previst i fa que, per exemple, el virus que va sorgir a Wuhan i el que ara patim a Espanya no siguin el mateix. Això dificulta la immunització.

ACTUALITZACIÓ 18.30 HORES

Tres mossos salven la vida d'un bebè acabat de néixer a Barcelona. La nena no podia respirar.

ACTUALITZACIÓ 17.30 HORES

BONES NOTÍCIES

Un assaig clínic internacional aconsegueix frenar el coronavirus en un pacient malalt. La Vall d'Hebron i l'Hospital Clínic participen en l'estudi del sarilumab.

ACTUALITZACIÓ 16.30 HORES

ÚLTIMA HORA

Mor de coronavirus Dolors Sala, la mare de Pep Guardiola. Tenia 82 anys.

ACTUALITZACIÓ 16.00 HORES

El govern reactivarà les activitats no essencials després de Setmana Santa. Ho farà de manera «escalonada».

ACTUALITZACIÓ 15.00 HORES

Quines seqüeles pot deixar el coronavirus? Molts metges estan compartint les seves experiències per trobar els rastres comuns que deixa la malaltia en els pacients recuperats.

ACTUALITZACIÓ 12.30 HORES

La Diputació de Barcelona ha rebut una nova partida de material sanitari per repartir entre el personal de serveis essencials. Entre el material rebut hi ha 200.000 mascaretes i guants, 10.000 granotes i 1.000 ulleres amb el corresponent certificat de garantia.

La partida es posarà a disposició dels ajuntaments perquè la facin arribar a les policies locals, serveis d'atenció domiciliària, brigades de neteja, personal funerari i protecció civil, entre d'altres. 

ACTUALITZACIÓ 11.00 HORES

El dramaturg Josep Maria Benet i Jornet ha mort aquest dilluns, 6 d'abril, als 79 anys. Referent en l'àmbit teatral català, Benet i Jornet feia anys que patia Alzheimer. La notícia de la seva defunció l'ha emès la seva filla. Segons 'Betevé', el dramaturg ha mort a causa del coronavirus

ACTUALITZACIÓ 9.00 HORES

El Butlletí Oficial de l'Estat ha publicat aquest dilluns l'ordre d'aixecament del confinament perimetral de la Conca d'Òdena. L'ordre va ser signada diumenge pel ministre de Sanitat a petició del govern espanyol i es fa efectiva des del moment de la seva publicació.

La resolució argumenta que la Generalitat ha demanat reconsiderar el confinament perimetral a la vista de l'evolució de les xifres epidemiològiques en els municipis afectats presentades pel Departament de Salut, però també de les noves restriccions del govern espanyol que prohibeixen les feines no essencials.

ACTUALITZACIÓ 8.30 HORES

Itàlia ja comencen a creure que ha passat el pitjor en la lluita contra el coronavirus. En els balanços dels últims dies segueixen caient el nombre de morts i nous contagiats. Tot i que el confinament al país s'acabaria el 13 d'abril, tot apunta que aquest s'allargarà molt més, ja que ara mateix només estarien entrant en el tram final de la primera fase de lluita contra el virus: la de localització i estabilització.

Al maig podria començar el que s'ha vingut a anomenar la convivència amb el virus, que podria durar mesos.

ACTUALITZACIÓ 7.50 HORES

Protecció Civil informa que a partir d’ara es pot anar a l’hort a collir els productes necessaris per a l’autoabastament. Amb el nou criteri, es pot anar a l’hort, si és fora del domicili habitual: Sempre que sigui un hort on es cullen productes necessaris per a l’autoabastament, si és un hort en què es tenen animals que s’han de cuidar, i si es tracta d’una activitat econòmica.


Comentaris

envia el comentari