Molts hospitals poden col·lapsar a Espanya pel coronavirus

Fernando Simón ha advertit que el col·lapse es pot produir en alguns punts

El director del Centre de Coordinación d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, compareix en roda de premsa
El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, compareix en roda de premsa| CatalunyaDiari

Fernando Simón, director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries del Ministeri de Sanitat, ha confirmat que es pot produir un col·lapse sanitari a Espanya. No obstant això, en roda de premsa aquest diumenge ha volgut deixar clar que no seria generalitzat.

El director ha informat: «L'epidèmia començarà a descendir abans del col·lapse sanitari, si és que aquest es produís». Al que ha afegit que aquest col·lapse, «es pot produir en alguns punts». «Si estem pensant que el dia amb major transmissió, a partir del qual comencem a descendir, es produirà aquesta setmana, el punt crític per a les Unitats de Cures Intensives es produirà una o dues setmanes després», ha explicat Simón.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

Apunta que és important guanyar temps

«Si es van estenent al llarg del temps, com sembla que està sent, tenim una opció. La pressió sobre el sistema sanitari serà molt alta, l'extensió en el temps facilitarà que el puguem controlar», ha explicat Simón. I ha apuntat que és important guanyar temps amb el virus per a no concentrar tot el treball dels sanitaris en un pic.

En resum, Fernando Simón ha donat gairebé per fet que el col·lapse es produirà als hospitals espanyols, però assegura que ni es produirà en tots alhora ni serà una cosa generalitzada, per la qual cosa és un tema que preocupa però no en excés.

«A Espanya, afortunadament, tenim una epidèmia que va evolucionant en diferents velocitats en diferents àrees. No podem assegurar que la saturació es produeixi alhora».


Comentaris

envia el comentari