Montse Bassa ingressada a l'hospital de Figueres per coronavirus

Així ho ha comunicat el grup parlamentari

Montserrat Bassa, la diputada d'ERC al Congrés, durant la seva compareixença el 7 de gener del 2020
Montserrat Bassa ha centrat el seu discurs en la seva germana i ha exigit responsabilitat al govern | EFE

Montserrat Bassa, la diputada d'ERC al Congrés dels Diputats i germana de la consellera Dolors Bassa, va ingressat ahir a l'hospital de Figueres, a l'Alt Empordà, després de mostrar símptomes de coronavirus, segons anuncia el grup parlamentari al mitjà 'El Nacional'. 

Bassa va ingressar per a mantenir-se sota tractament i vigilància mèdica després d'haver mostrat els símptomes de tos i febre. Segons han informat des d'Esquerra Republicana al mitjà digital mencionat, avui s'hauria confirmat que la diputada ha donat positiu en la prova del Covid-19. A més, expliquen que està rebent oxigen, però que es troba en un estat estable. 

El govern admet que el confinament es podria allargar encara més

El ministre de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luís Ábalos, creu que si no es «prenen mesures que redueixin la mobilitat o és molt possible que col·lapsem el sistema sanitari, especialment les Unitats de Cures Intensives (UCI)». Així ho ha afirmat aquest diumenge en una entrevista al 'Via Lluire' de RAC1, en la qual ha explicat que el govern espanyol ha decidit paralitzar l'activitat dels treballadors no essencials perquè «la salut és prioritària».

«Per no afectar més l'economia cal aquesta estigui apagada», ha defensat tot afirmant que servirà «per escurçar aquesta situació». Ábalos ha considerat que cal reduir la mobilitat de vehicles particulars el cap de setmana perquè en el sector ferroviari i aeri ja s'ha reduït un 90%.

El ministre de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana ha explicat que s'intensificarà el control de la mobilitat però que les multes seran les mateixes. En ser preguntat per què es considera un servei essencial, Ábalos ha tirat pilotes fora i ha dit que ho marcarà el decret que aprovi el govern espanyol, però ha detallat que bàsicament són «alimentació, farmàcia, tot el que tingui a veure amb productes sanitaris i serveis bàsics com l'electricitat o l'aigua».

El ministre ha explicat que el govern de Pedro Sánchez està treballant perquè el confinament no s'allargui, però ha dit que «no és descartable» perquè s'està lluitant «contra una cosa que desconeixem».


Comentaris

envia el comentari