IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Mor de coronavirus un dels convidats estrella del casament de Felip VI

Es tracta d'una figura molt coneguda en els àmbits empresarials

Alfonso Cortina i la seva dona Miriam Lapique
Cortina i Lapique van assistir a la boda dels reis | CatalunyaDiari

La crisi del coronavirus està portant amb si que milers de persones s'hagin contagiat i que centenars d'elles hagin mort, entre elles diferents cares conegudes . Precisament a aquests últims s'acaba de sumar un mort més, que ha entristit especialment a Felip VI i és que es tracta d'algú que va acudir al seu casament com a convidat. Ens estem referint a Alfonso Cortina de Alcocer, gran amic d'Isabel Preysler.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu.  FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

Als 76 anys ha perdut la vida per la Covid-19 aquest empresari i ho ha fet en un hospital de Toledo on va acudir després de trobar-se malament. Ho va fer traslladant-se des de la finca de Retuerta del Bullaque en la qual estava passant el confinament amb la seva dona, Miriam Lapique.

Cortina, expresident de Repsol

La seva tasca com a president de Repsol va ser una de les més importants etapes empresarials d'Alfonso, que era germà d'Alberto Cortina així com fill de Franco Pere Cortina, que va ser ministre d'Exteriors durant el règim franquista, i net d'Alberto Alcocer, que va exercir com alcalde de Madrid.

No obstant això, tampoc cal passar per alt que va començar el seu camí professional ocupant diferents càrrecs en diverses entitats bancàries com el Banc Biscaia, que va ser president de la immobiliària Colonial i que va exercir com a representant a Espanya de la signatura Texas Pacific Group (TPG). Això sense passar per alt que es va encarregar de la gestió de la cimentera Portland Valderribas amb la qual va construir Torre Picasso, que va ser membre del consell de Ferrovial o que amb els seus cellers llançar al mercat el vi Pagament de Villagarcía.

Tota aquesta projecció laboral i la seva tasca dins de l'àmbit empresarial van portar a Alfonso, com hem esmentat, a ser convidat al casament dels ara reis d'Espanya, així com a altres enllaços de renom com al de Bruno Gómez-Acebo i Bàrbara Cano o al del fill d'Alberto Ruiz Gallardón.


Comentaris

envia el comentari