Mor per coronavirus Francisco, caporal de l'Exèrcit de Terra espanyol

Francisco, de 46 anys, és la segona víctima mortal de les Forces Armades

Un membre de les Forces Armades al carrer durant l'Estat d'Alarma pel coronavirus
El caporal de l'Exèrcit de Terra espanyol ha mort pel coronavirus | EFE
 

Francisco TD, caporal de l'Exèrcit de Terra espanyol, ha mort aquest divendres als 46 anys víctima del coronavirus, convertint-se en la segona víctima mortal per Covid-19 en el si de les Forces Armades. Estava destinat a l'Escola de Guerra de l'Exèrcit. Tenia 46 anys, estava solter i no formava part de l''Operació Balmis' de lluita contra el coronavirus, segons ha informat un portaveu de la branca terrestre de les Forces Armades.

L'Exèrcit de Terra ha mostrat al Twitter el seu condol per la mort del militar, que estava ingressat des de fa dies a l'UCI a conseqüència de la COVID-19. «Des d'aquí tot el nostre afecte i suport a la seva família i companys», ha traslladat.

El primer mort de l'Exèrcit espanyol

El subtinent Palència, de 57 anys, destinat a la base aèria de Cuatrovientos (Madrid) va ser el primer membre de les Forces Armades que va morir a conseqüència de la Covid-19, segons han informat fonts de militars i han confirmat altres del Ministeri de Defensa.

El militar, a qui només li quedava un any per passar a la reserva i que va morir per pneumònia diumenge passat, es trobava en quarantena des de mitjans del mes de març al costat de diversos companys que, en semblar, es van encomanar abans de la declaració de l'estat d'alarma. Fonts de Defensa han explicat que el subtinent no estava entre els efectius que participen en l''Operació Balmis', que desenvolupen les Forces Armades per contenir la pandèmia.

El responsable del Comandament d'Operacions de l'Estat Major de la Defensa, Fernando López del Pozo, ha afirmat aquest dilluns que al voltant de 3.000 efectius de la sanitat militar nacional, entre els dos hospitals militars i el centre de farmàcia, estan «totalment bolcats» en lluitar contra la Covid-19.


Comentaris

envia el comentari