Un guàrdia civil de 57 anys amb coronavirus mor d'un infart

La mort de l'agent, que estava de reserva, s'ha conegut aquest dissabte

Imatge recurs de la Guàrdia Civil
La Guàrdia Civil, en una imatge d'arxiu. | Cedida

La Guàrdia Civil està de dol. Aquest dissabte, 21 de març, al matí, ha mort un agent de reserva la Benemèrita destinat a Madrid; en concret, a la localitat de Valdemoro. L'home, de 57 anys, estava contagiat per coronavirus i era company del primer agent del cos que va morir per la malaltia, Pedro Alameda, que va traspassar dimecres amb només 37 anys.

La tragèdia ha estat doble, i és que l'agent de 57 anys, malgrat estar infectat, ha mort a causa d'un infart.

Més de 12.000 identificacions policials de persones al carrer a Catalunya

Tot plegat el dia que s'ha sabut que els Mossos, la Guàrdia Urbana i les policies locals han fet 12.288 identificacions a persones al carrer, 12.741 més a vehicles, i han aplicat 2.805 sancions per incomplir el reial decret d'estat d'alarma en les darreres 24 hores. El dia abans s'havien aplicat 8.000 identificacions, i el salt es deu al dispositiu aplicat per al cap de setmana per evitar sortides a segones residències.

Així ho ha explicat el conseller d'Interior, Miquel Buch, durant la roda de premsa telemàtica d'aquest dissabte al migdia. Les trucades al servei d'emergències 112 sobre el coronavirus s'han reduït fins al 38,1% —les consultes s'han de fer al 061. Buch també ha explicat que el trànsit ha caigut un 83% respecte el dissabte 7 de març —l'últim de normalitat.

Encara sobre el trànsit, Buch ha informat que, respecte la mobilitat habitual d'un dissabte, al Túnel del Cadí hi ha hagut una davallada del 90%. El descens ha estat del 92% a la C-32 de Vilassar, del 91% a la C-33 de Mollet, i del 91% a la C-32 de Vallcarca. El conseller també ha lamentat que la Generalitat estigui «supeditada» al reial decret del govern espanyol, perquè la Moncloa «no ha volgut prendre decisions difícils» com sí que ha fet l'executiu de Quim Torra, segons Buch.


Comentaris

envia el comentari