Mor per coronavirus el director del principal hospital de Wuhan

El món continua ressentint-se de la crisi sanitària

Oficials de quarentena desinfectant una residència d'estudiants a Gwangju, a la Xina
La Xina eleva a gairebé 1.900 els morts per coronavirus | Catalunya Diari

El coronavirus continua sumant víctimes mortals i contagiats a la Xina entre la ciutadania i entre la comunitat mèdica que lluita contra l'epidèmia. Prop de 2.000 sanitaris ja han resultat infectats pel virus i alguns d'ells han perdut la vida. Precisament aquest dimarts portaveus del principal hospital de Wuhan confirmaven la mort del director del centre, situat a Wuhan, ciutat epicentre de la malaltia.

El doctor Liu Zhiming és el primer director d'hospital que perd la vida a causa del covid-19. Moria «després d'haver fallat tots els esforços per salvar-lo» i de certa confusió: la nit de dilluns es feia pública la seva defunció, informació que es negava més tard i que s'ha acabat confirmant aquest dimarts. 

El neurocirurgià ha mort als 50 anys mentre feia front a la crisi sanitària mundial des de l'Hospital Wuchang, el qual dirigia, situat al focus de l'epidèmia. Ha perdut la vida el dimarts en què la Xina eleva a 1.868 els morts i a 72.436 els afectats pel coronavirus al país asiàtic. 

El món empresarial busca alternatives a la Xina

D'altra banda, el món continua ressentint-se de la crisi sanitària pel coronavirus. La presidenta del Port de Barcelona, Mercè Conesa, ha mostrat «màxima tranquil·litat» aquest dimarts tot i el coronavirus, però ha reconegut que hi ha empreses que hi operen que estan buscant «alternatives» a la Xina.

En declaracions a Catalunya Ràdio, Conesa ha afirmat que encara és d'hora per saber l'afectació econòmica del covid-19, a conseqüència de l'alentiment de la producció a la Xina. Per això, ha explicat que hi ha companyies que estan buscant altres mercats, com poden ser Turquia o el nord d'Àfrica, «on el Port està ben posicionat».

 

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari