Mor un metge de 61 anys per coronavirus a Madrid

Diversos sanitaris ja han perdut la vida en diferents parts del país

Un sanitari protegit amb mascareta atenent una pacient amb coronavirus a l'hospital de campanya del recinte d'IFEMA (03 abril 2020)
Mor el primer sanitari a la regió de Madrid | CatalunyaDiari

Un metge de 61 anys que treballava a la Unitat d'Atenció Domiciliària del SUMMA i havia donat positiu per coronavirus ha morta causa de la malaltia, han informat fonts de la Conselleria de Sanitat.

El gerent de SUMMA 112, Pablo Cerca, ha assenyalat en xarxes socials que es tractava de Luis P. S., Un facultatiu «molt estimat per tots» els integrants d'aquest servei sanitari. «Les nostres més sinceres condolences a la seva família. Descansi en pau», ha emfatitzat Cerca, qui ha recalcat que aquest decés suposa «un dia molt trist per a la família del SUMMA».

Primer sanitari mort a Madrid

Es tracta del primer sanitari que mor a la regió infectat amb Covid-19. Dijous passat, la Conselleria de Sanitat va comptabilitzar un total de 3.103 professionals del Servei Madrileny de Salut (SERMAS) contagiats amb coronavirus. El sindicat CCOO estimava que 302 professionals del SUMMA estaven contagiats o en aïllament per la malaltia

Aquest últim balanç deixava 502 casos més respecte al balanç del passat 24 de març, quan es calculava per part de la Direcció General de Recursos Humans que hi havia un total de 2.601 professionals  de el Servei Madrileny de Salut (SERMAS) que van resultar contagiats o en aïllament per coronavirus.

Durant la pandèmia del coronavirus altres sanitaris han mort després contagiar-se de virus. És el cas d'una facultativa del centre de salut de Mota del Corb (Conca) o una infermera a l'hospital de Galdakao (Biscaia) de 52 anys, que va ser la primera mort dins el personal sanitari en el conjunt d'Espanya.

Més de 7.800 sanitaris contagiats

Les organitzacions sindicals que componen la Taula Sectorial de Sanitat -Satse, CCOO, Amyts, CSIT Unió Professional i UGT- s'han dirigit a la Direcció General de Recursos Humans del Servei Madrileny de Salut (SERMAS) davant la «inadmissible» manca d'informació sobre els professionals afectats per sol·licitar el nombre de professionals en aïllament i altres dades relacionades amb el Covid-19.

CCOO estimava el passat dijous que un total de 7.806 professionals de centres sanitaris estan contagiats de coronavirus o en situació d'aïllament, dels quals 5.490 són d'àmbit hospitalari i 2.050 corresponen a Atenció Primària. L'estimació d'aquesta organització sindical llançava 4.703 casos més que els reportats per la Conselleria de Sanitat.

Hospitals amb més de 500 professionals afectats 

Segons les dades que ha recopilat el sindicat en els mateixos centres, el centre amb major nombre de professionals amb positiu en Covid-19 o en aïllament és Gregorio Marañón, amb 900 afectats. A continuació se situen la resta de grans hospitals com és La Paz (606), l'Hospital Clínic (600), el 12 d'Octubre (525), el Ramón i Cajal (447) o el Puerta de Hierro (376).

A ells se suma l'Hospital d'Alcalá de Henares amb 373 professionals en aïllament i contagiats, que és precisament un dels centres amb major pressió assistencial per coronavirus. D'altra banda, l'Hospital Infanta Leonor i Verge de la Torre té 301 professionals en aquesta situació i CCOO comptabilitza 200 al Severo Ochoa.

A la banda contrària, l'Hospital del Tajo el que menys casos positius i sospitosos té entre la seva plantilla, amb 29, i destaca també la Fundació Jiménez Díaz, amb 64. En l'àmbit de l'SUMMA 112 la xifra és de 302.


Comentaris

envia el comentari