YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Mor per coronavirus Vicenç Capdevila, exalcalde de l'Hospitalet de Llobregat

L'exbatlle va morir dissabte als 83 anys

L'Hospitalet de Llobregat.
Una imatge d'arxiu de la ciutat de l'Hospitalet de Llobregat. | ACN

Vicenç Capdevila, exalcalde de l'Hospitalet de Llobregat, va morir dissabte a causa del coronavirus. L'exbatlle tenia 83 anys i va ser el penúltim alcalde de la ciutat durant el franquisme, entre 1973 i 1977. Posteriorment va ser diputat al Congrés per la Unió de Centre Democràtic, entre 1977 i 1979, i diputat al Parlament, entre 1980 i 1984.

Capdevila, advocat de professió, també va ser vicepresident de la Corporació Metropolitana de Barcelona i diputat provincial de 1973 a 1977. L'Ajuntament de l'Hospitalet ha expressat a través de la seva web el seu condol i l'alcaldessa, Núria Marín, ha transmès a través de Twitter el seu «afecte a la família i amics». La batllessa ha dit que el recordarà «pel seu compromís i dedicació» a la ciutat.

Capdevila, una figura clau a l'Hospitalet de Llobregat

Capdevila va néixer el 28 d'octubre de 1936 a l'Hospitalet i es va llicenciar en Dret a la Universitat de Deusto. Des del 1964 va ocupar diversos llocs de responsabilitat a l'Ajuntament de l'Hospitalet com la tinença d'alcaldia de Cultura fins al 1971. El 3 d'abril de 1973, a les acaballes del franquisme, va prendre possessió com alcalde de L'Hospitalet. El 25 d'abril del 1977 el va substituir a l'alcaldia Joan Perelló Masllorens, que va ocupar el càrrec durant els anys de la Transició i fins a les primeres eleccions democràtiques el 1979.

Del 1978 al 1980 va ser director general d'administració Local i el 1980 vicepresident del comitè director per a assumptes locals i regionals del Consell d'Europa. Entre 1980 i 1984 va ser membre de la Comissió Mixta de Transferències entre l'Administració de l'Estat i la Generalitat de Catalunya, vicepresident executiu del Comitè Assessor per a l'Estudi de l'Organització de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, Secretari de la Comissió d'Organització i Administració de la Generalitat i Govern Local i membre de la Diputació Permanent.

El periodista Jesús Vila, amic de Vicenç Capdevila, explica a l'Estrella de l'Hospitalet que la mort per coronavirus de l'exalcalde comporta que aquesta malaltia passi «de ser una qüestió d'estadístiques a un drama real». Vila destaca que Capdevila era soci fundador del Foment de la Informació Crítica i d'unes quantes entitats més de la ciutat i que en totes elles «mostrava el seu interès pel municipi que va governar quan ja s'albirava un canvi polític que ell va protagonitzar també en primera línia».


Comentaris

envia el comentari