Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge del laboratori de l'hospital Clínic

Moren una embarassada i el seu bebè per coronavirus a Galícia

La dona ha mort mentre li practicaven una cesària

Imagen de una sanitaria realizando un test de coronavirus
La dona presentava una patologia crònica prèvia al coronavirus. | Catalunya Diari

Una  dona embarassada de 37 anys d'edat i infectada per coronavirus ha mort aquest diumenge a l'Hospital Matern Infantil de  la Corunya, a Galícia, on era sotmesa a una cesària d'urgència, en la qual se li va extreure la criatura, que va néixer morta, segons han confirmat fonts sanitàries coneixedores de el cas. La dona, que tenia una patologia crònica prèvia, segons figura en l'últim balanç del Servizo Galego de Saúde (Sergas), es va sentir malament aquest dissabte, 28 de març, a la nit, atès que va presentar febre.

Quan va ingressar aquest diumenge, dia 29, al matí, amb contraccions, va ser sotmesa a la prova per determinar si estava infectada amb COVID-19, atès el seu estat febril i al fet que havia de ser conduïda a quiròfan per practicar-li una cesària, un test que va donar positiu. Segons les fonts sanitàries, durant la intervenció en quiròfan a l'Hospital Teresa Herrera, el centre maternoinfantil del Complex Hospitalari de la Corunya (Chuac), es van registrar complicacions i la dona va morir, mentre que el seu nadó va néixer mort.

Sanitat prohibeix les vetlles als morts i limita a tres familiars la participació als enterraments pel coronavirus

A tot això, el Ministeri de Sanitat ha dictat una nova ordre ministerial on prohibeix les vetlles i celebracions de culte civil o religiós als morts durant l’estat d’alarma i limita a tres familiars la participació als enterraments o incineració de les víctimes. A més, recorda que cal mantenir sempre les distàncies de seguretat entre els assistents.

El ministeri també fixa que mentre duri la situació de confinament, els  preus dels serveis funeraris no podran ser superiors als que hi havia vigents abans del 14 de març, quan es va decretar l’estat d’alarma. Tampoc es podran fer pràctiques de tanatoestètica, intervencions de tanatopràxia, ni intervencions religioses que impliquin procediments invasius al cadàver, en cas de morts per la covid-19.

Les mesures, que afecten tant les instal·lacions públiques i privades, tenen com a objectiu  combatre la propagació i el contagi del coronavirus.