Un mossèn contagiat de coronavirus dona la comunió a 500 fidels als Estats Units

La ciutat els busca a contrarellotge per ordenar-los quarantena immediata

Mans d'un mossèn fent missa en una església
El reverend ha donat positiu en coronavirus | PIXABAY

El coronavirus manté el món en alerta i les cancel·lacions d'esdeveniments massius o tancament de llocs de trobades multitudinàries no s'aturen. L'Església també s'ha vist afectada per l'amenaça del covid-19, tenint en compte que reuneix i manté en contacte directe i proper a moltes persones. 

En alguns casos, però, les mesures no han arribat a temps. El primer pacient que dona positiu per coronavirus a Washington, als Estats Units, és un mossèn i ha fet missa contagiat, donant la mà a centenars de fidels, que van prendre la comunió amb el cap de l'església cristiana episcopal de Georgetown.

500 fidels en quarantena

Timothy Cole, per tant, podria haver infectat «alguns centenars de persones». Podríem estar parlant de 500 fidels, que van acompanyar el reverend en les seves oracions. Tots ells han rebut ordres de confinar-se a casa seva i estaran en quarantena almenys dues setmanes.

Però tractant-se de tantes persones, no és feina fàcil. Els funcionaris de la ciutat s'encarreguen de contactar amb tota la gent que va freqüentar l'església entre el 3 de febrer i el 3 de març, perquè s'uneixin immediatament a la quarantena. Evidentment, l'església ha cancel·lat tots els oficis i activitats com a mesura preventiva.

El correu electrònic del mossèn als fidels

Cole, contagiat de coronavirus, ha volgut però transmetre calma als seus seguidors i els ha enviat un missatge per correu electrònic, demanant-los calma i tranquil·litat: «Vull assegurar-vos que estic bé. Estic rebent una atenció excel·lent i estic de bon humor, donades les circumstàncies».

Les persones que han estat en contacte amb el mossèn corren un «risc mitjà d'infecció» i és probable que en les pròximes hores es confirmin nous casos a la zona, on hi hauria ja cinc casos de contagi, entre els quals una persona que hauria viatjat als Estats Units des de Nigèria i que ja està a hores d'ara ingressat a l'hospital.


Comentaris

envia el comentari