Els Mossos insisteixen a denunciar els possibles maltractadors durant el confinament

Demanen la col·laboració de la ciutadania

agressió
Insten a la població a denunciar possibles agressions | Pixabay

Els Mossos d'Esquadra han demanat als ciutadans que alertin de possibles maltractadors i a les víctimes que segueixin denunciant les agressions perquè «el confinament no significa impunitat». El conseller d'Interior, Miquel Buch, ha explicat que s'ha activat un pla de contingència per garantir la seguretat de les víctimes de violència masclista i domèstica en un context per la pandèmia del coronavirus que «genera noves tensions».

Buch ha demanat seguir denunciant perquè ha advertit que «l'engranatge policial i judicial contra aquesta violència no s'atura». «Interpel·lem al veïnatge, a les famílies» perquè «facin de radar» i contribueixin a que les víctimes «no pensin que estan soles», ha dit la sargent Montse Escudé.

L'aïllament, una estragècia del maltractador

«Interpel·lem el veïnatge, les famílies, demanem a les persones en situació de violència o possible violència que no perdin el contacte», ha demanat Escudé, perquè «l'aïllament és una estratègia dels maltractadors», ha advertit. Ha dit que cal que en aquest moment «el concepte de comunitat prengui el seu sentit ple» ja que «es tracta que el confinament no suposi un empitjorament de la sensació de seguretat, un augment del risc per les víctimes».

En un context en què l'activitat policial ha caigut un 83%, la sargent ha explicat que s'ha decidit actuar de manera «concreta i precisa» tant amb les més de 17.000 víctimes que ja han denunciat i ordinàriament ja reben seguiment, com «a totes les víctimes potencials de violència masclista, de gènere i en la parella», amb un ús més intensiu de les vies telemàtiques. Ha dit que es pot seguir denunciant la violència com sempre tant al telèfon 112 com a les comissaries.

El comissari en cap, Eduard Sallent, ha explicat que el confinament suposa «un afebliment del teixit de persones que tenim al voltant». En aquest sentit ha exposat que han decidit dur a terme actuacions relacionades amb «menors en situacions de desemparament, gent gran en situació d'aïllament, persones amb malalties psiquiàtriques que poden genera problemes a la via pública o al domicili i persones amb addiccions de diferents tipus».


Comentaris

envia el comentari