IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Els Mossos denuncien vuit persones que celebraven un aniversari en una casa de Balaguer

Segons la policia, es retransmetia per diverses xarxes socials

Mossos entrant al bloc de pissos a Puigcerdà el 4 de febrer del 2020
Els Mossos d'Esquadra van participar vuit persones que estaven celebrant la festa. | Cedida

Els Mossos d'Esquadra han denunciat vuit persones que, segons expliquen, celebraven una festa d'aniversari en un domicili de Balaguer, la capital de la comarca de la Noguera. Les denúncies que ha interposat el cos policial tenen el motiu del trencament del confinament, en el marc de la pandèmia del coronavirus que ha obligat a decretar l'estat d'alarma al conjunt de l'Estat. A banda, els Mossos afegeixen que la festa d'aniversari es retransmetia per diverses xarxes socials.

El CSIF demana més protecció per als treballadors públics

A tot això, la Central Sindical Independent de Funcionaris (CSIF) exigeix al Govern més material de protecció i tests de coronavirus pels treballadors públics. A través d'un comunicat, el sindicat més representatiu en les administracions públiques, ha anunciat que estudia denunciar l'«escandalosa inacció» del Govern per aplicar «mesures per sota dels mínims» que «ni tan sols han estat consensuades ni aprovades en els Comitès de Salut i Seguretat Laboral».

El CSIF creu que la Generalitat ha d'«actuar amb diligència, responsabilitat i determinació» i adverteix que si no ho fa «posarà en dubte la legitimitat política d'aquells que ens governen i derivarà en responsabilitats civils, penals i morals, per cada persona que emmalalteixi o mori». El CSIF sosté que el Govern català «no es pot excusar dient que depèn de Madrid». Segons el sindicat, el personal de la Generalitat «està en perill, començant pels sanitaris, funcionaris de presons, Mossos, Bombers, Agents Rurals, personal laboral i absolutament tots els seus treballadors, així com els empleats d'empreses subcontractades». Alerta que el Govern exposant la salut dels treballadors públics i de les seves famílies «per una manca de responsabilitat i d'atenció».

«La Generalitat pot i ha de donar compliment al Reial Decret 664/1997, del 12 de maig, sobre la protecció dels treballadors contra riscos relacionats amb l'exposició de riscos biològics durant el treball i ha de dotar a aquests del material de protecció necessari per a la seva seguretat laboral», conclou el sindicat. 


Comentaris

envia el comentari