Els Mossos d'Esquadra desmenteixen una notícia falsa sobre el coronavirus

No és la primera vegada que el cos policial avisa de rumors que circulen a la xarxa

Treballs de desinfecció contra el coronavirus per part de l'UME a València el 16 de març de 2020
Els Mossos asseguren que no es ruixarà desinfectant des dels helicòpters | Catalunya Diari

Els Mossos d'Esquadra van desmentir ahir al vespre una notícia sobre el coronavirus que corria a través de les xarxes socials. En aquesta, s'anunciava que a partir de les 11 de la nit «5 helicòpters de les Forces aèries ruixaran desinfectant com a part del protocol per erradicar el coronavirus», cosa que els Mossos ja van anunciar a través del seu perfil de Twitter que era totalment fals.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

«No, ningú a les 11 de la nit us arruixarà amb líquid desinfectant des del cel ni hauràs de tancar portes i finestres», manifestaven els Mossos. D'altra banda, aprofitaven per advertir als ciutadans que no «piquessin» ni compartissin aquest tipus de notícies que es publiquen aquests dies en relació amb el virus, i remarcaven la importància de seguir fonts d'informació oficials com poden ser els mateixos Mossos o el Govern.

S'han desmentit més de 200 notícies falses

Durant aquest estat d'alerta sanitària pel coronavirus, molts han aprofitat l'ocasió per generar encara més alarma social difonent notícies enganyoses a través de les xarxes socials. En els últims dies ja s'han desmentit més de 200 'bulos' relacionats amb el virus, com per exemple que l'ibuprofèn agreujava els símptomes de la infecció, o molts missatges de veu que suposadament enviaven professionals sanitaris informant de la situació als hospitals. 

Des de les fonts oficials es demana a la població que contrastin la informació abans de compartir-la amb el seu cercle per evitar, d'aquesta manera, la propagació de les notícies falses. 


Comentaris

envia el comentari