Els Mossos investiguen un intent d'estafa on se suplanta Endesa a través de correus electrònics

L'objectiu és enganyar els ciutadans i intentar obtenir les seves dades personals, el número de compte bancari o el de les targetes de crèdit

Agent dels Mossos d'Esquadra
L'alerta sobre l'intent d'estafa l'han donat els Mossos d'Esquadra. | CatalunyaDiari

Els Mossos d'Esquadra i Endesa han alertat aquest dijous d'una estafa on se suplanta el nom de la companyia a través de correus electrònics. Segons ha informat la policia catalana en un comunicat, en aquests correus se suplanta l'empresa energètica a través del mètode anomenat 'phishing', amb l'objectiu d'enganyar els ciutadans i intentar obtenir les seves dades personals, el número de compte bancari o el de les targetes de crèdit.

Així mateix, també han detectat correus que informen d'un fals problema amb el pagament d'una factura i es convida l'usuari a descarregar una factura en un arxiu que introdueix un virus maliciós en el dispositiu. A més de correus electrònics, també s'utilitzen missatges de WhatsApp amb el logo de la companyia. En aquests missatges de missatgeria instantània, s'informa el client d'un error en un cobrament, de la necessitat de pagar una suposada factura endarrerida o se l'avisa d'una eventual incidència tècnica. A continuació, es demana a l'usuari que cliqui a l'enllaç adjunt i se li demanen dades personals i la targeta de crèdit.

Un intent d'estafa que es repeteix

L'Institut Nacional de Ciberseguretat i la Policia Nacional ja han advertit en altres ocasions de l'existència d'aquests correus suplantant la identitat de l'Endesa i, en el cas de Catalunya, els fets els investiga la Divisió d'Investigació Criminal dels Mossos d'Esquadra.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

Per la seva banda, Endesa aconsella els ciutadans extremar les precaucions durant l'estat d'alarma per evitar ser objecte d'una estafa. La companyia ofereix informació al seu web i recorda que mai demana dades sensibles als clients mitjançant correu electrònic i WhatsApp.


Comentaris

envia el comentari