Denuncien que els Mossos han de patrullar tot i tenir símptomes de coronavirus

USPAC i CCOO, entre altres sindicats, es queixen de les condicions que han de suportar els agents aquests dies

Cotxe dels Mossos d'Esquadra sortint dels jutjats de Vilanova i la Geltrú
Els Mossos d'Esquadra es queixen de les condicions laborals a què estan sotmesos durant la crisi del coronavirus. | Cedida

El sindicat de Mossos d'EsquadraUSPAC han assegurat que els agents no tenen equips de protecció suficients per protegir-se i aturar la propagació del coronavirus. El sindicat ha assegurat rebre centenars de trucades de companys d'arreu del territori denunciant que no tenen equips de protecció, «que tenen símptomes de la malaltia i que se'ls obliga a patrullar o anar amb furgoneta amb al resta de companys sense tan sols una mascareta».

USPAC ha reclamat també que es faci el test «urgentment a tots els companys, mesures de control i la provisió de material necessari per poder continuar protegint als ciutadans». També ha criticat que es vulgui «desviar l'atenció ara que no tenen competència», en referència a la Conselleria d'Interior de la Generalitat de Catalunya.

CCOO també se suma a les queixes d'USPAC

Però no tan sols USPAC, habitualment molt bel·ligerant amb Interior, s'ha queixat de les condicions dels agents de la policia catalana. També ho han fet altres sindicats com Comissions Obreres. CCOO, que obre la porta a denúncies, ha assegurat en un comunicat que els agents treballen «sense proteccions per impedir el seu contagi i el dels seus companys».

Ha afegit que la situació actual de confinament està augmentant de forma considerable els serveis en domicilis particulars, control i supervisió de detinguts «sense mitjans per als propis detinguts ni per a les unitats de Seguretat Ciutadana». A banda de la manca de materials de protecció, CCOO també ha afirmat que hi ha escassetat de vehicles i de mitjans personals.

Sobre els vehicles, ha assegurat que s'estan fent servir «cotxes calents que passen d'unes patrulles a altres sense cap tipus de ventilació i desinfecció». Pel que fa la material de protecció, CCOO ha afirmat que en els millors casos s'ha donat un nombre «insuficient» de mascaretes, «majoritàriament no homologades i guants de làtex que, en moltes ocasions, no estan precintats, estan deteriorats i fins i tot caducats, que s'esquincen en ser utilitzats, i per tant no ofereixen protecció als agents».


Comentaris

envia el comentari