Els Mossos requisen 100 ampolles de fals hidrogel que es venia contra el coronavirus

En realitat es tractava d'un producte de neteja per a superfícies

Una persona treient sabó de mans d'un pot
Els comerços venien lots de fals gel desinfectant. | Catalunya Diari

Els Mossos d'Esquadra han denunciat al responsable d'un comerç de l'Hospitalet de Llobregat que estava venent ampolles de gel fent-les passar per hidrogels de neteja cutània, contra la covid-19. En el marc de l'operatiu s'han comissat un total de 111 ampolles. Segons ha explicat l'inspector Òscar Fernàndez, sotscap de l'ABP de l'Hospitalet, va ser un veí qui els va donar l'alerta.

El responsable del comerç, denunciat pels Mossos

El passat dimecres dia 15 d'abril, els agents es van desplaçar a la botiga, ubicada en el barri de la Torrassa, i van corroborar que s'estava venent el gel «de manera enganyosa». Se'l denominava «hidroalcohòlic i higienitzant», quan en realitat és un producte de neteja però només per a superfícies. L'empresa que fabrica aquesta marca de gel no pot fabricar productes cosmètics d'ús directe sobre la pell. El producte s'estava venent a la botiga a un preu que oscil·lava entre l'1 i els 3 euros, segons la mida del dispensador adquirit.

El responsable del comerç al qual se li van comissar els gels ha estat denunciat pels agents. La comercialització d'aquests productes als quals se li atribueixen propietats que no tenen, explica el cos policial en un comunicat, té repercussions en l'àmbit administratiu, competència del Departament de Salut. En el mateix text, afegeixen, al propietari del comerç se'l podria acabar investigant per un delicte penal per publicitat enganyosa i, si l'ús és perjudicial per a la salut, podria tractar-se d'un altre delicte, contra la salut pública.

La segona partida requisada a Catalunya

Es tracta de la segona vegada que els Mossos requisen ampolles d'aquesta marca de gel per vendre's de forma fraudulenta. El 23 de març van comissar una altra partida d'aquest gel a la ciutat de Terrassa. Arran dels fets, el cos ha iniciat una investigació sobre la venda d'aquest producte, en una conjuntura sensible de pandèmia sanitària.


Comentaris

envia el comentari