IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

La multa de més de 10.000 euros que et poden posar durant l'estat d'alarma

Pretenen acabar amb l'actitud dels imprudents

Imatge d'un control de la Policia local de Tàrrega, el dia 11 d'abril de 2020.
Hi haurà multa de més de 10.000 euros per a alguns ciutadans | LleidaDiari.cat

La crisi del coronavirus ha comportat que el govern decreti l'estat d'alarma i, amb ell, el confinament dels ciutadans a casa seva. No obstant això, hi ha persones que incompleixen la quarantena i que han hagut de ser sancionades amb diferents multes.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu.  FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

Avui, en pro d'unificar les sancions als que no compleixin amb les esmentades restriccions, el Ministeri d'Interior, al capdavant del qual està Fernando Grande-Marlaska, ha enviat un document a les diferents delegacions de govern sobre aquesta qüestió. Exactament, ha remès una guia de les sancions i les seves corresponents quanties, que van des dels 601 euros fins als 10.400 euros.

En concret, la menor, la dels 601 euros, s'ha d'imposar per desplaçament no autoritzat sense que hi hagi circumstàncies concurrents. Multa que podria recaure en una persona que, per exemple, surt a passejar amb total tranquil·litat.

Per la seva banda, la més gran, la de 10.400 euros, anirà per als ciutadans que organitzin o participin en una festa o celebració que suposi un alt nivell de risc pel nombre de persones que assisteixen, la proximitat que hi ha entre elles o altres circumstàncies. Així mateix, amb aquesta quantitat es multarà els ciutadans que tinguin una actitud inadequada en què arribin a amenaçar o a mostrar-se violents, encara que sense incórrer en infracció penal.

La resta de sancions i quanties que es recullen en aquest document del Ministeri d'Interior són les següents:

  • Per actitud inadequada de l'infractor hi ha, a més del ja citat, dos possibles costos: multa de 2.000 euros si hi ha menyspreu i de 3.000 euros si recorre a la intimidació sense caure en infracció penal.
  • La multa serà de 1.200 euros per als qui persisteixin pel que fa a restriccions de lliure circulació.
  • 2.000 euros és, per la seva banda, la quantia que s'indica per als ciutadans que mostrin persistència referida a la realització d'activitats que no estan permeses en establiments industrials i comercials.
  • La multa de 1.500 euros serà per quan, en un vehicle i sense causa justificada, vagin menors, persones amb discapacitat o en especial situació de vulnerabilitat. Així mateix, aquesta quantia també l'hauran d'abonar en ser sancionats els que realitzin un desplaçament no autoritzat amb companyia, i els que duguin a terme un desplaçament no autoritzat cap a la segona residència.
  • Una sanció de 700 euros s'imposarà, per la seva part, per la «no identificació inicial a causa de dificultats propiciades dolosament per la persona infractora». I aquesta quantia ascendirà als 1.500 euros quan el ciutadà en qüestió actuï de forma deliberada per evitar o dificultar la seva identificació.

Un ampli conjunt de multes amb quanties importants amb què s'espera que, per fi, no hi hagi irresponsables que segueixin sortint al carrer com si res, sense adonar-se que estan posant en perill la seva salut i la dels altres.


Comentaris

envia el comentari